Експерти розповіли, чи може цикорій замінити каву

0
Експерти розповіли, чи може цикорій замінити каву
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Надмірне вживання кофеїну відбивається на стані вашого здоров’я далеко не найкращим чином. Чим більше людей вирішують скоротити кількість споживаного кофеїну (або зовсім відмовитись від нього), тим більше різних альтернатив ми бачимо на ринку. На першому місці – цикорій, який за смаком нагадує каву. Але чи справді ці напої взаємозамінні? Експерти з видання Baazar розбиралися, що таке цикорій, у чому його користь і чи можна вважати його повноцінною альтернативою каві.

Що таке цикорій

Напій виробляється з кореня цикорію, який сушать, обсмажують та подрібнюють, як справжню каву. Навколо його смаку існує безліч суперечок: хтось стверджує, що його не відрізнити від кави, хтось вважає цей напій досить специфічним і зовсім не кавовими. Проте кількість корисних речовин у корені цикорію вражає: вітаміни груп А, В і Е, вітамін С, клітковина, магній та інсулін (що робить його ідеальним напоєм для людей, які страждають на діабет). Крім того, він (на відміну від кави, яка дратує слизову оболонку шлунка) сприятливо впливає на здоров’я травної системи.

Які цикорій має корисні властивості

Нутриціологи одноголосно виділяють кілька корисних властивостей цикорію:

  • високий вміст клітковини та мікроелементів забезпечують здорове травлення та нормалізують баланс мікрофлори кишечника;
  • профілактика цукрового діабету за рахунок високого вмісту інуліну;
  • знижується ризик появи запальних процесів в організмі та зміцнюється імунітет.

Чи бадьорить цикорій так само, як кава

Те, що кофеїн бадьорить, підвищує працездатність та концентрацію — відомий факт. Цикорій кофеїну не містить зовсім, але тонізуючий ефект має завдяки високому вмісту вітамінів. Однак дії вітамінів та кофеїну навряд чи можна назвати рівноцінними. Звичайно, якщо пити цикорій щодня протягом місяця (мінімум), загальна втома організму знизиться під дією комплексу вітамінів. Але якщо вам необхідно екстренно підбадьоритися після безсонної ночі, чашка чорної кави виявиться значно ефективнішою.

Цикорій нагадує каву за смаком

Все ж таки кава і цикорій – зовсім різні рослини, і хто б що не казав, смак у них теж дуже різний. Було б дивно, якби зерна кавового дерева були на смак такими ж, як корінь рослини, схожої на кульбабу. Якщо ви справжній поціновувач кави і можете за ароматом визначити сорт, а за смаком країну, з якої його привезли, навряд чи вам сподобається цикорій.

Чи можна повністю замінити каву цикорієм

Замінити швидше ні. Ці рослини і їх напої дуже різні, щоб оцінювати їх з погляду взаємозамінності, але вибір завжди за вами.

попередня статтяСтоматолог розповів, ща не потрібно робити після вживання яблук і цитрусових
наступна статтяНазвано три популярні напої для зміцнення імунітету
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я