Як запекти м’ясо з апельсином і карамельною скоринкою

0
Як запекти м'ясо з апельсином і карамельною скоринкою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви втомилися від стандартних рецептів запеченого м’яса, а на свято хочеться приготувати цікаву страву, то запечіть свининку у вигляді гармошки з апельсином. Це не тільки дуже смачно, а й красиво.

Подробиці

Для приготування треба взяти:

  • 1 кг свинини
  • 3 апельсини
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3 зубчики часнику
  • сіль та спеції на смак

Для запікання обирайте таке м’ясо, яке вам більш смакує. Якщо любите жирніше, то ідеально підійде ошийок. Якщо хочете більш пісне, то беріть балик. М’ясо за бажанням промийте, обсушіть.

Гострим ножем наріжте м’ясо вздовж волокон, не дорізуючи її до кінця, щоб у вас був цілий шматок свинини, проте з надрізами – так звана “гармошка”.

М’ясо посоліть, перекладіть його на деко, застелене фольгою. Змішайте всі бажані прянощі з олією і змастіть ароматною сумішшю м’ясо.

Потім візьміть апельсин, наріжте його товстими скибочками, кожну з яких помістіть в окремий проріз на свинині. Можна зняти шкірку, якщо вона занадто товста, інакше може дати неприємну гіркоту.

М’ясо закрийте фольгою і відставте маринуватися протягом однієї години. Після цього, не розгортаючи, відправте в розігріту духовку, де м’ясо буде запікатися протягом години при температурі 180 градусів.

Через годину зніміть фольгу і відправте м’ясо в духовку ще на 10 хвилин, щоб воно запікалося до карамельної скоринки.

попередня статтяЯк приготувати суп з горошком та фрикадельками
наступна статтяЯк зробити ліхтарик з 2 батарейок своїми руками
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я