Що буде з організмом, якщо відмовитись від цукру і яку користь це принесе

0
Що буде з організмом, якщо відмовитись від цукру і яку користь це принесе
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про шкоду цукру знає кожен: це порожні, абсолютно пусті вуглеводи, які несуть у собі небезпеку для організму – від набору ваги до проблем із серцево-судинною системою і навіть діабету. Крім того, цукор здатний спричинити справжню залежність. Це науковий факт: згідно з дослідженням, яке було проведено  у Кембриджі у 2013 році, білий цукор викликає справжнє наркотичне звикання — чим більше їж, тим більше хочеться. Але є й хороші новини: позбутися цукрової залежності набагато простіше, ніж будь-якої іншої, треба просто докласти трохи зусиль. Розповідаємо, що буде з організмом, якщо ви перестанете їсти цукор.

Перші 3-4 дні, звичайно, буде нелегко, особливо якщо ви ласун. У людей, які різко відмовилися від цукру спочатку спостерігається занепад сил, зниження настрою і працездатності і пригнічений стан. Однак триватиме цей стан недовго. Вже після цих 3-4 днів ви помітите суттєві зміни – нормалізується сон, з’явиться енергія, а вже через тиждень помітно покращає стан шкіри.

Цукор – один з головних каталізаторів запальних процесів в організмі, і, відмовившись від нього, ви не тільки захистите себе від ризику низки хронічних захворювань, але й сприятиме уповільненню старіння. Приблизно через місяць після початку «цукрового голодування» потяг до солодкого зникає практично повністю, зате значно підвищуються когнітивні здібності: особливо покращуються пам’ять та концентрація.

Чим довше ви не їсте цукор, тим менша ймовірність зірватися. По-перше, цукрова залежність не дуже стійка і досить швидко минає. По-друге, за відсутності солодкого в раціоні смакові рецептори стають більш чутливими – цілком можливо, що колись улюблені десерти здадуться вам нестерпно нудотними та непридатними для їжі.

попередня статтяДомашній адигейський сир за 10 хвилин
наступна статтяЯк приготувати чай “антиапетит”: зменшує бажання поїсти і потяг до солодкого
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я