Чим корисний батат і як приготувати з нього суп-пюре

0
Чим корисний батат і як приготувати з нього суп-пюре
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Солодка картопля родом із тропічних регіонів Америки вважається однією з найдавніших їстівних культур на землі. Батат не тільки має приємний смак, але і багатий на різні вітаміни і мінерали. Крім того, цей продукт вважається дієтичним і користується популярністю у прихильників здорового способу життя.

У чому користь батата

Незважаючи на те, що батат часто називають солодкою картоплею, ці овочі не споріднені. Батат має власну структуру та відрізняється особливим смаком та ароматом. Сьогодні його у великих кількостях вирощують у Китаї, Індонезії та Індії.

Батат відомий не лише приємним смаком, а й цілющими властивостями. Він допомагає покращити стан шкіри та волосся, знижує тиск та підвищує імунітет. Нижче наводимо ще кілька причин додати цей продукт у свій раціон:

  • батат містить вітамін А, який сприяє підтримці імунітету та здоров’я очей;
  • в одній порції батату міститься половина денної норми вітаміну C, що регулює вироблення колагену – найважливішого для здоров’я всього організму білка;
  • в ньому містяться вітаміни групи B, які покращують стан шкіри та волосся, допомагають впоратися зі стресом та нормалізують роботу травної та нервової систем;
  • батат багатий калієм та марганцем, які сприяють розширенню стінок судин та нормалізують кров’яний тиск.

Вчені також з’ясували, що антоціани, що містяться в пурпуровому бататі, допомагають підтримувати роботу мозку та зменшують ризик його пошкодження з віком. За деякими даними, вживання батату також значно знижує ризик розвитку деменції.

Суп-пюре з батату

Щоб приготувати ситний суп-пюре, тобі знадобляться цибуля, морква та суміш вершкового та рослинного масел. Овочі потрібно натерти на дрібній тертці та обсмажити до утворення золотистої скоринки. Потім додай до них натертий імбир та дрібно нарізаний часник.

Батат почисти і наріж на великі кубики. Додай його до овочевої суміші та налий води, щоб вона повністю прикривала овочі. Суп вари доти, доки батат не стане м’яким. Дочекайся, поки готовий суп трохи охолоне і за допомогою блендера перетвори його на пюре. Потім додай трохи вершків та доведи масу до кипіння. Страву рекомендуємо подавати з гарбузовим насінням, кунжутом і хлібними сухариками.

попередня статтяЯк випрямити волосся без праски: 10 способів
наступна стаття6 причин, чому плутається волосся, і як з цим боротися
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я