Як випрямити волосся без праски: 10 способів

0
Як випрямити волосся без прасування: 10 способів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато дівчат щодня використовують праски для волосся. Але через це білкова структура волосся з часом руйнується та локони втрачають свою пружність, стають сухими та неживими. Щоб уповільнити цей процес або зовсім зупинити його, варто якомога рідше використовувати праску для волосся. 10 ідей, як випрямити волосся без спеціальних пристроїв, зібрали у матеріалі.

Використовуй рушник із мікрофібри

Для того, щоб зберегти красу та здоров’я волосся, тобі потрібен хороший рушник. І якщо ти хочеш зробити це, вибирай рушник для волосся з мікрофібри.

Завдяки тому, що мікрофібра швидко вбирає вологу, волосся не пересушується і тобі не доведеться довго терти їх про тканину. Крім того, рушник з мікрофібри захищає волосся від сплутування, а значить, дозволяє уникнути його скручуванню і неакуратних завитків. Щоб волосся залишилося прямим, акуратно промокни його рушником, уникаючи різких рухів. Також не варто закручувати на голові тюрбан та інтенсивно розтирати шевелюру рушником.

Користуйся спеціальним шампунем та кондиціонером

Якщо ти хочеш, щоб волосся було прямим без використання праски, купи безсульфатний шампунь і кондиціонер. У спеціальних засобах, які розраховані на випрямлення волосся, повинні міститися силікони або полімери. Ці речовини покривають волосся, надаючи їм шовковисту структуру і запобігаючи їх сплутуванню.

Бажано, щоб у складі шампуню та кондиціонера не було хлориду натрію. Так ти зможеш уникнути сухості волосистої частини шкіри голови.

Суши волосся за напрямком росту

У гонитві за додатковим об’ємом багато дівчат сушать волосся вниз головою. Але якщо ти хочеш зберегти здоров’я волосся і позбавитися необхідності використовувати праску, не роби так.

Справа в тому, що коли ми сушимо волосся вниз головою, лусочки, з яких складається кутикула, розкриваються. Через це волосся пушиться, тому щоб після сушіння феном волосся стало прямим і гладким, користуйся такими правилами:

  • дочекайся, поки волосся трохи просохне самостійно і тільки потім приступай до гарячого укладання;
  • тримай фен на відстані 15-20 см від волосся;
  • розділи волосся на кілька зон і рівнів і по черзі просушуй їх, спрямовуючи гаряче повітря строго зверху вниз.

Використовуй холодне повітря при сушінні феном

У сучасних фенів є два режими подачі повітря: гарячий та холодний. Якщо хочеш, щоб зачіска протрималася якомога довше, а волосся стало більш слухняним і прямим, використовуй режим холодного повітря.

Оскільки прохолода гальмує випаровування вологи, твоє волосся залишиться чистим трохи довше. Отже, необхідність щодня випрямляти їх і знову укладати гарячими приладами, відпаде.

Маска для волосся з кератином допоможе випрямити волосся

Кератинова маска – засіб, який обов’язково потрібно використовувати, якщо твої волосся пористе і схильне до сухості. За допомогою цього б’юті-засобу ти зможеш частково відновити локони, змучені фарбуваннями та гарячими укладаннями.

Кератин, що міститься в масці, заповнює собою ушкодження і як би добудовує каркас волосяного стрижня. Ідеально, якщо в масці для волосся також містяться олії або силікони, які покривають волосся тонким шаром, захищаючи його від пошкоджень.

Приготуй спрей на основі чаю

Якщо хочеш рідше використовувати праску для волосся, тобі варто почати ретельно доглядати волосся. Наприклад, ти можеш приготувати спрей на основі чаю, який рятує волосся від пухнастості. Щоб зробити його, тобі потрібно заварити ложку чаю в 50 мл окропу і трохи остудити напій. Потім процідити чай і додати до нього 2 столові ложки яблучного оцту.

Охолоджений спрей влий у пляшечку з розпилювачем і нанеси на злегка підсушене чисте волосся. Щоб на локонах не залишався запах оцту, можеш додати до спрей пару крапель улюбленої ефірної олії.

Випрями волосся за допомогою великих бігудів

Цей спосіб ідеально підійде тобі, якщо ти хочеш випрямити волосся і надати їм більше об’єму біля самого коріння. Для початку вимий голову та промокни волосся рушником з мікрофібри. Злегка підсушені природним способом локони розчеши гребенем з рідкісними зубами і розділи на великі пасма. Тепер накрути їх на великі бігуді якомога щільніше.

Коли волосся повністю висохне, зніми бігуді і знову розчеши, додатково витягуючи кожне пасмо пальцями. Щоб закріпити ефект, розітріть в руках трохи воску для волосся і нанеси засіб по всій довжині.

Щоб випрямити волосся, використовуй фольгу

Цей незвичайний варіант укладання підійде тим, хто шукає спосіб, як повністю відмовитися від термічного впливу на волосся. Щоб результат відповідав очікуванням, дотримуйся цієї інструкції:

  • вимий голову і на вологе волосся нанеси будь-який доглядовий засіб;
  • заколи верхню частину волосся на маківці;
  • відділи пасмо волосся знизу, ретельно розчеши і оберни шматком фольги;
  • злегка притисни фольгу до волосся, щоб вона не з’їжджала з неї;
  • те ж саме дію повтори з частиною волосся, що залишилася;

залиш фольгу на волоссі приблизно на 10 годин, а після розчеше локони.

Приготуй засіб для волосся з желатину

Желатин – це тваринний білок, багатий на колаген, який здатний розгладити волосся. Оскільки желатинові маски мають накопичувальний ефект, їх можна використовувати на постійній основі.

Щоб приготувати маску для випрямлення волосся, слідуй інструкції:

  • розведи столову ложку желатину в 6 ложках води та залиш настоятися на півгодини;
  • готову суміш злегка підігріти на водяній бані, постійно помішуючи дерев’яною паличкою;
  • коли маса стане однорідною, додай до неї 3 столові ложки бальзаму для волосся та ретельно перемішай.
  • Масу, що вийшла, рівним шаром нанеси на чисті, вологі пасма, уникаючи коріння.
  • Одягни на голову спеціальну шапочку або пакет, а потім рушник. Почекай 2-3 години, а потім змий склад прохолодною водою.

Збери тугий хвіст

Цей спосіб підійде тим, чия задача – вирівняти прикореневу частину волосся і надати їй гладкість.

Вологі кучері розчеши гребенем з рідкісними зубами і нанеси на волосся трохи мусу або пінки. Потім збери високий або низький хвіст і туго зафіксуй гумкою.

Якщо ти володарка пишного та довгого волосся, спробуй зав’язати хвіст відразу в кількох місцях. Щоб уникнути заломів, по довжині волосся використовуй не надто тугі гумки.

попередня статтяНайпростіший і найшвидший рецепт солоної карамелі: для ранкових сирників та млинців
наступна статтяЧим корисний батат і як приготувати з нього суп-пюре
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я