Лівші і правші: вчені з’ясували, коли дитина обирає «провідну» руку

0
Лівші і правші: вчені з'ясували, коли дитина обирає «провідну» руку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Лівші становлять близько 10% населення Землі. Природа цього феномена до кінця не зрозуміла, і нове дослідження проливає на нього світло.

Багато століть людство відмовлялося визнавати існування ліворукості, і лівшу вважали втіленням диявола або хворою. Що, зрозуміло, не так. І вже у наші дні ліворуких перестали переучувати на праворуких.

Дослідження, проведене вченими з Голландії, Великобританії та Китаю, включало спостереження за розвитком плодів в утробі матері. Результат виявився цікавим: «Моторна кора головного мозку посилає сигнали спинному мозку, який командує руками та ногами. Але щодо розвитку дитини до народження стало ясно, що рішення про використання правої або лівої руки приймається раніше, ніж кора головного мозку зв’яжеться зі спинним».

Отже, ліворукість (або амбідекстризм, тобто використання обох рук) обумовлена ​​генетичними та екологічними факторами, а не розвитком чи вихованням після народження. Найближчими роками спостереження за вибором провідної руки на ранніх стадіях внутрішньоутробного розвитку буде продовжено.

попередня статтяЯк легко почистити килим від бруду та шерсті
наступна статтяЯк врятувати підгорілий пиріг: 2 способи
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я