Як прати білі речі, щоб вони не жовтіли і не тьмяніли

0
Як прати білі речі, щоб вони не жовтіли і не тьмяніли
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Білі речі є базовими для будь-якого гардеробу. Вони вимагають особливої ​​уваги, оскільки легко забруднюються, можуть стати тьмяними або пожовкнути. Щоб уникнути цих неприємностей, їх потрібно правильно прати. У цьому матеріалі ми зібрали 8 порад, які допоможуть зберегти білі речі у первозданному вигляді.

Періть при максимальній температурі води

На етикетках одягу зазвичай пишуть, яку максимальну температуру води можна використовувати під час прання. Саме її і потрібно виставити на своїй пральній машині. Також варто звернути увагу на температуру води під час прання делікатних тканин, щоб не зіпсувати речі.

Ось основні рекомендації щодо температури води для різних тканин:

  • гаряча вода: для прання брудного одягу, банних та кухонних рушників, постільних речей та дезінфекції мочалок;
  • тепла вода: для синтетичних тканин, натуральних та штучних матеріалів, а також одягу середнього ступеня забруднення;
  • холодна вода: для делікатних тканин, одягу з плямами крові, вина або кави, а також трохи забруднених речей.

Не завантажуй пральну машину повністю

Коли завантажуємо в барабан багато речей, у ньому залишається мало місця для циркуляції води. Це може призвести до того, що плями на білому одязі можуть не повністю вивестися, а тканина пожовтіти. Постарайся завантажувати пральну машину наполовину і менше, тоді ти збережеш колір речей і позбавишся забруднень.

Вивертай одяг навиворіт

Тертя про барабан при пранні нерідко призводить до того, що одяг псується і тьмяніє. Тому перед пранням варто вивертати її навиворіт. Це дозволить зберегти колір та структуру тканини, а білі речі служитимуть довше.

До речі, рекомендація відноситься і до білих речей з яскравими малюнками та принтами. Це вбереже речі від стирання та вицвітання.

Використовуй відбілювач

Відбілюючі засоби дозволяють повернути колір пожовклому білому одязі. Проте їх потрібно використовувати обережно. Зверніть увагу на етикетку виробу. Якщо ти бачиш на ній порожній трикутник, можеш сміливо використовувати будь-який засіб, що відбілює.

Якщо трикутник повністю чорний, речі можна відбілювати, але тільки засобами, які не містять у складі хлор. Він може призвести до окислення та пошкодження тканини. Варто звернути увагу на щадні відбілюючі засоби, наприклад, кисневі.

А ось трикутник з літерами CL говорить про те, що можна відбілювати одяг засобами, що містять хлор.

Якщо намальований трикутник із діагональною рискою, яка його перекреслює, то не варто використовувати відбілювач. Він зіпсує річ, навіть якщо використовувати м’які засоби.

Сортуй речі перед пранням

Розсортуйте білі речі в міру їх забруднення. Не варто прати разом футболку, до якої прилип бруд, і майже чисту білу сукню і сподіватися, що це приведе до хорошого результату. Через скупчення бруду в барабані речі можуть пожовтіти або стати сірими.

Також варто відокремити бавовняні або грубі тканини від синтетичних і делікатних, щоб уникнути усадки.

Замочуй та обробляй плями до прання

Якщо на твоєму білому одязі є помітні плями, варто їх попередньо обробити перед тим, як відправляти в прання. Інакше можна зіткнутися з тим, що вони хоч і освітлюватимуться, але залишаться у вигляді жовтих розводів.

Наприклад, нанести на них трохи рідкого миючого засобу або спеціальних складів для видалення забруднень. Потрібно буде почекати певний час, щоб засоби встигли подіяти. Зазвичай час аріюється від кількох хвилин до кількох годин, залежно від того, що вказано на етикетці.

Також ефективним є замочування речей на деякий час перед тим, як завантажувати в пральну машину. Це дозволить плямам краще відпратися, а кольору одягу залишитися рівномірним. Для замочування можна використовувати господарське мило та пральний порошок.

Суши речі при сонячному світлі

Сушіння білих речей на сонці відіграє велику роль у збереженні їхньої яскравості. Ультрафіолетові промені допомагають освіжити та відбілити одяг. Також будь уважна та не пересушуй речі.

Не використовуй занадто багато миючого засобу

Використовуйте ковпачок або мірну склянку для того, щоб відміряти оптимальну кількість засобу, вказаного виробником на упаковці.

Якщо переборщити, на одязі може утворитися плівка, яка притягуватиме бруд. Це призводить до того, що білі речі набувають сірого та жовтого відтінку. Але й замала кількість порошку призводить до неприємностей: одяг погано випереться.

попередня статтяЯк швидко висушити одяг, що промок
наступна статтяЯк приготувати найніжнішу печінку: їсти можна губами
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я