Які 3 хитрощі кулінарів допоможуть приготувати смачний та пишний омлет

2
Омлет «Чотири сири»
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Не кожна господиня може похвалитися тим, що омлет вийшов у неї з першого разу: навіть у професійних кухарів із цією простою стравою можуть періодично виникати проблеми.

Достатньо допустити лише одну неточність при виборі продуктів або в процесі приготування для того, щоб зіпсувати цей класичний сніданок.

Подробиці

Якщо ж ви хочете завжди подавати смачний і пишний омлет, вам потрібно пам’ятати про деякі кулінарні секрети.

У чому вони?

Правильні пропорці

Найчастіше омлет “не хоче” підніматися лише тому, що господиня влила надто велику кількість молока. За такого підходу омлет буде зіпсований.

Найкраще орієнтуватися на розмір яєць, точніше, на параметри шкаралупи. Половина цієї ємності заповнюється молоком. Такої кількості рідини буде цілком достатньо.

Не спрощуйте процес готування

Багатьом хочеться заощадити час та сили, скориставшись кухонними пристроями. Однак міксер чи блендер для приготування омлету не рекомендується використовувати.

Така страва буде неякісною.

Немає нічого кращого за звичайну виделку: для омлету збивати яйця з молоком до пишної піни таким способом найкраще.

Цікаві хитрощі з вершковим маслом

Досвідчена господиня ніколи не смажитиме виключно на вершковому маслі – такий омлет просто згорить. До вершкового масла потрібно додати трішки рослинної олії.

Але це ще не все.

Якщо ви хочете приготувати неймовірно пишний омлет без соди та розпушувача, то вам потрібно обробити внутрішню частину скляної кришки вершковим маслом.

попередня стаття3 хитрощі з лимоном, які стануть у нагоді господиням
наступна стаття3 корисних «лайфхака» з оцтом
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

2 КОМЕНТАРІ

  1. А чи знає авторка, що українською не “вершкове масло”, а просто “масло”? Й олія – це просто олія А не “рослина”. Може варто вчити українську, а не з московитської перекладати. Взагалі, чи є в сайту літературний редактор чи бодай коректор?

    • Добрий день! Коли говориться “рослинна олія”, то мається на увазі соняшникова – пряма асоціація. В рецептах традиційно використовують саме її. Якщо ж ні, то було б вказано інший різновид рослинної – оливкову, гарбузову, лляну і ін. Щодо масла, то воно і є вершковим. Це загальноприйнята назва. Правда, в магазині на упакуванні можете ще побачити підвиди: солодковершкове чи іноді буває кисловершкове. Переважно перший варіант продають і споживають. Деталізоване вказання компонентів в тексті не є тим, про що ви вище написали. Дякуємо за увагу!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я