Навіщо промивати рис гарячою водою

0
Рис у тарілці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо.

Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промивання – необхідна процедура. Особливо важливо провести її перед приготуванням рису.

Подробиці

Навіщо взагалі потрібна обробка водою

Рис крохмалистий продукт, в результаті чого страва може вийти не дуже апетитною. Крупа злипнеться, втратить форму і вийде нерозсипчастою.

Промивання водою перед приготуванням дозволяє змити крохмаль. Це  значно покращить якість готової страви.

Чому краще використати гарячу воду

Кулінари зі стажем запевняють, що гаряча вода набагато краще вимиває крохмаль з рису. При цьому не обов’язково це має бути окріп.

Варто лише прогріти воду до 65 градусів, щоб досягти бажаного результату. Рис також стане більш розсипчастим завдяки цій маніпуляції.

У процесі приготування можна буде додати менше вершкового масла.

Для того, щоб відварений рис при приготуванні став розсипчастим, залиште крупу в гарячій воді приблизно на півгодини. Потім можете готувати вибрану страву на основі рису.

попередня статтяЯкі відходи можна закопувати прямо в грядки, не поміщаючи їх у компост
наступна статтяЯк швидко почистити апельсин
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я