Експерти розповіли, чи корисно спати без подушки

0
Експерти розповіли, чи корисно спати без подушки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ми постійно знаходимося у пошуках ідеальної формули сну: скільки спати, в якому положенні, на якому матраці та на якій подушці. Про необхідність останньої існує багато суперечок: багато людей вважають, що сон без подушки допомагає краще виспатися і покращує здоров’я хребта. Але чи правда корисніше спати без подушки розповіли експерти видання Bazaar.

Подробиці

Якщо коротко, то ні. Сон без подушки негативно впливає на якість сну і заважає висипатися, внаслідок чого ви вранці відчуваєте втому і не можете продуктивно працювати протягом дня. Коли ви спите на рівній поверхні матраца, порушується кровообіг мозку, внаслідок чого він не отримує достатньо кисню.

Крім того, відсутність подушки може стати причиною розвитку остеохондрозу шийного відділу хребта. Під час сну на рівній поверхні, навантаження на шийні хребці розподіляється неприродним чином, внаслідок чого може виникати біль у шиї. Через відсутність подушки ми інстинктивно підкладаємо руки під голову, що порушує правильний кровообіг, а в перспективі може стати причиною викривлення хребта.

На зовнішньому вигляді сон без подушки теж позначається не найкращим чином. Коли голова знаходиться на одному рівні з тілом, значно зростає ризик появи набряків, яких вам доведеться болісно позбуватися зранку. Крім того, тертя шкіри об твердий матрац може стати причиною заломів та появи зморшок. Фахівці рекомендують не відмовлятися від подушки, тому що насправді користі від цього немає.

Вибирайте ортопедичні подушки, які підтримують шию та голову у правильному положенні, не заважають кровообігу та не провокують виникнення проблем у шийному відділі хребта.

Головне, не забувайте міняти наволочку раз на 2-3 дні, щоб уникнути проблем зі шкірою.

попередня статтяПідсумки року: як правильно їх підвести
наступна статтяЕксперти розповіли, чим небезпечний підрахунок калорій
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я