Як запекти ароматну та соковиту скумбрію в режимі “гриль”

Якщо у вас є скумбрія і гриль, то це чудова причина запекти на вечерю рибу. Навіть якщо окремого гриля нема, то зверніться до вашої духовки, зазвичай цей режим є у комплектні в електропомічниці.

Подробиці

Розморожену скумбрію потрібно розділити на дві частини. Попередньо відрізати голову, плавники, хвіст та відділити частини філе від хребта.

Щоб скумбрія була соковита, а не суха та давка, потрібно мінімізувати сіль та кислоту при маринуванні. Рекомендуємо маринувати соєвим соусом (натуральним) та олією у пропорції 1:1. Також варто додати прянощі до риби, ідеально підійде лимонний перець.

Якщо обираєте суміші, то зверніть увагу на склад. Часто в них йде вже сіль і ще й на першому місці. Від таких спецій краще відмовитися, обравши натуральний склад, де саме спеції в пріоритеті.

Маринувати скумбрію можна не менше 15 хвилин. Після чого її потрібно викласти на гриль або на сітку в духовку (якщо у духовку, то під низ покладіть деко, щоб зайва рідина стікала). Запікати скумбрію краще при високій температурі не довше, ніж 5-7 хвилин.

А при подачі полити лимонним соком та прикрасити ним чи зеленню (за бажанням).

Анна Чернякова
Анна Чернякова
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин