Як правильно зберегти ананас свіжим до Нового року

0
Як правильно зберегти ананас свіжим до Нового року
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Купуючи ананас ми створюємо собі відчуття справжнього свята, тому людина може не втриматись та придбати його заздалегідь. Щоб фрукт зберігся до настання урочистості, йому слід створити відповідні умови. Зберігати ананас до Нового Року можна за допомогою кількох хитрощів, і тоді він не втратить своїх смакових якостей та корисних властивостей.

Як правильно вибрати ананас

Найчастіше в магазинах продаються продукти не першої свіжості, які не вдасться тримати вдома довгий час. Щоб не викидати гроші на вітер, потрібно знати кілька тонкощів, якими можна скористатися при виборі фрукта. Варто звернути увагу на:

  • Запах ананасу. Стиглий продукт має солодкий і легкий аромат, який ледве можна вловити. Якщо відчувається нудотний запах, то найімовірніше фрукт переспів, і в ньому вже пішов процес бродіння.
  • Візуальний огляд. Продукт буває різних сортів та квітів, головне, придивитися до рівномірності кольору. Якщо на полиці зустрівся зелений ананас, то швидше за все він незрілий. Коли на лусочках є пошкодження, а на прожилках є темні плями, то ймовірно, що фрукт гнилий.
  • Поплескування. Потрібно поплескати ананас так само, як кавун. Якщо буде чути глухий звук – це свідчить про те, що фрукт безумовно соковитий, свіжий і його можна купувати без побоювань.
  • Верхівка. Корона листя має бути зеленою та свіжою, а краї трав’яної частини злегка пожухлими. Крім того, верхівка ананаса повинна легко відокремлюватися від плода, якщо її покрутити. Але в такий спосіб можна перевірити фрукт тільки вдома, тому що малоймовірно, що продавець такі маніпуляції з ананасом не сподобаються.
  • Натискання. Хороший стиглий плід має пружну шкірку, якщо на неї натиснути пальцем. Якщо занадто жорстка – ананас незрілий, якщо занадто м’яка – фрукт перезрів.

Як зберігати ананас

Так як в Україні ананаси не ростуть, їх привозять з теплих країн. Під час транспортування не завжди виходить дотриматися всіх умов, тому на прилавках важко знайти справді якісний продукт. Ніколи не варто брати перший ананас, що попався, оскільки, швидше за все, можна придбати незрілий або перестиглий фрукт.

Правильне зберігання ананасів у домашніх умовах

Як тільки ананас був куплений, одразу виникає питання: де краще зберігати його. Цей фрукт вкрай примхливий, тому купувати його наперед краще не варто. Але якщо людина вже придбала плід, то необхідно дбайливо до неї ставиться.

Оптимальна температура для зберігання – 7-8°С. Необхідно помістити стиглий ананас у фруктовий відділ у холодильнику, якщо там виставлена ​​відповідна температура. У таких умовах продукт може пролежати протягом двох тижнів, але якщо плід не дозрілий, він цілком може лежати в холодильнику і до 3-х тижнів.

Щоб ананас зберегти до Нового Року свіжим, слід загорнути його в папір, або загорнути в поліетиленовий пакет, але спочатку проробити в мішечку дірки, щоб фрукт «дихав». Щодня плід необхідно перевертати 1-2 рази. Ананас, який зберігається у вертикальному положенні, слід класти на бік принаймні на 40 хвилин.

На пакеті або на папері може утворитися конденсат, який необхідно усувати. Можна просто протерти крапельки води серветкою, але краще повністю змінити обгортку.

попередня статтяЧому ми частіше хворіємо зимою
наступна статтяНазиваємо найефективніші продукти-антидепресанти
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я