Ніжні сирники без грама борошна

0
Ніжні сирники без грама борошна
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Традиційно сирники готуються з використанням борошна. Воно робить тісто щільнішим і не дає сирникам розвалюватися на сковороді. Але в той же час мука псує смак самої страви, роблячи її менш ніжною. Набагато краще буде приготувати сирники лише сиру: за перевіреним рецептом вони виходять завжди.

На 500 г сиру жирністю не менше 5% нам знадобиться:

  • 1 яйце
  • 100-150 г манки
  • 150 г цукру або цукрозамінника
  • дрібка солі
  • ванілін
  • опціонально можна додати сухофрукти

У глибокій мисці змішуємо сир з яцем, цукром, сіллю, ваніліном та манкою. Після перемішування маса стає щільною, не знадобилося і борошно.

Якщо ви вирішили використати сухофрукти, їх потрібно вмішати в тісто на цьому етапі. Миску закриваємо харчовою плівкою та залишаємо на ніч у холодильнику, для того щоб манка розбухла. За рахунок цього сирники вийдуть пухкими і триматимуть форму.

Вранці маса готова до подальшої роботи. Змочуємо руки водою (так маса не прилипатиме до рук) і формуємо сирники. Перед викладанням на сковорідку обваляти сирники в муці. Залишилося розігріти сковороду та посмажити їх.

Тут є важливий нюанс: жарити потрібно обов’язково на середньому вогні. На маленькому вогні сирнику “попливуть”, а на великому підгорять і залишаться сирими всередині. Також сирники будуть смачнішими,якщо смажити їх на кокосовому або вершковому маслі.

попередня статтяНазиваємо найефективніші продукти-антидепресанти
наступна статтяДієтолог спростувала популярний міф про сало
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я