Чому ми частіше хворіємо зимою

0
Чому ми частіше хворіємо зимою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

З настанням зими кількість випадків зараження грипом та іншими інфекціями збільшується у рази. Але як саме низькі температури підривають наш імунітет та впливають на організм розповів Микита Шевцев з видання MH.

Подробиці

Існує міф про те, що взимку люди хворіють безпосередньо від переохолодження. Насправді все трохи складніше. Для зараження необхідно, щоб в організм людини проникнув вірус або бактерія, які почали б у ньому розмножуватися. Джерелом патогенів найчастіше є інша людина.

З приходом зими розвитку у людей вірусних і бактеріальних інфекцій сприяють відразу кілька чинників. По-перше, повітря стає менш вологим, а в такому середовищі віруси та бактерії можуть довше жити поза людським тілом і довше присутні у повітрі. Крім того, через низьку вологість і температуру носовий слиз і вушна сірка, які зазвичай захищають нас від проникнення патогенів, перестають ефективно виконувати цю функцію, тому вірусам стає легше проникнути в організм.

По-друге, взимку виникає ряд факторів, які знижують ефективність роботи нашої імунної системи. Серед цих факторів — часте перебування на низьких температурах, нестача сонячного світла та вітамінів. Крім того, у багатьох з нас є патогени, які живуть у тілі цілий рік. В нормі організм пригнічує їх розмноження, тому ці бактерії та віруси, такі як золотистий стафілокок, не завдають жодної шкоди. Але зі зниженням температур цим мікроорганізмам стає простіше розмножуватися і вони можуть викликати серйозні захворювання, такі як ангіна.

Третій можливий фактор – закриті приміщення. З настанням зими люди починають менше часу проводити на вулиці зі зрозумілих причин. Через це вірусам та бактеріям стає легше переміщатися від людини до людини, адже ми починаємо більше перебувати у людних приміщеннях з обмеженою циркуляцією повітря.

попередня статтяДжон Траволта поділився святковими відео з дітьми
наступна статтяЯк правильно зберегти ананас свіжим до Нового року
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я