Як просто в магазині перевірити яйця на свіжість — проста хитрість, про яку ніхто не знав

0
Вивчити упаковку продукту, який придатний для вживання, можна ще перед покупкою. У цьому допоможе проста, але не багатьом знайома хитрість.
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вивчити упаковку продукту, який придатний для вживання, можна ще перед покупкою. У цьому допоможе проста, але не багатьом знайома хитрість.

Як відомо, в першу чергу при оцінці стану продукту зазвичай орієнтуються термін придатності, зазначений на упаковці. Коли справа стосується яєць, можна поглянути на шкаралупу і на її зовнішній вигляд зробити приблизні розрахунки про час зберігання продукту. Але у випадку з магазинною продукцією свіжість на око визначити майже неможливо.

Є ефективний та швидкий спосіб безпомилково визначити, як давно були упаковані яйця у конкретній коробці. На думку досвідчених господинь, саме він допоможе вам бути впевненими, що у вашому холодильнику зберігатимуться яйця першої свіжості.

То в чому суть?

Отже, потрібно лише знайти тризначне число поруч із датою терміну придатності. Воно є так званою юліанською датою та позначає номер дня упаковки коробки по всьому календарному році.

Відповідно, на пачці можуть бути числа від 001 до 365, перше означає упаковку 1 січня, останнє — 31 грудня.

Завдяки нескладним обчисленням можна точно сказати, що, наприклад, яйця з номером 067 упаковані 8 березня, а з номером 243 — в останній день літа. Варто тільки пам’ятати кількість днів у кожному місяці.

Експерти також радять підбирати упаковку яєць, що зберігається на даний момент менше трьох тижнів. Цей показник свіжості дозволить вам приготувати найкорисніші та найсмачніші страви.

Звичайно, безперечний плюс цього методу полягає в тому, що дізнатися свіжість яєць можна прямо в магазині, а не після того, як ви вже принесли їх додому.

Тест на плавучість

Існує і так званий “тест на плавучість”. Його вже потрібно проводити після покупки. І він менш ефективний у цьому плані.

На загальну думку, свіжі яйця, опущені в склянку з водою, потонуть і ляжуть боком на дно. Яйця старіші почнуть поступово спливати тупим кінцем нагору. А яйця, що випливли на поверхню, вже непридатні для вживання.

І це правильне зауваження, адже чим старша шкаралупа, тим більше вона пропускає повітря, отже заповнюється повітряна кишеня між білком та шкаралупою, що змушує яйце плавати. Але щоб воно почало спливати, як каже профі, може знадобитися кілька місяців зберігання, а це розходиться з поняттям про оптимальну свіжість.

І такий тест доведеться проводити вже вдома, після покупки, так що ним можна скористатися тільки коли надійніші способи вже недоступні.

Отже, трохи простих калькуляцій достатньо для того, щоб господиня була впевнена, що її омлети, пироги та безе вийдуть максимально смачними та свіжими.

попередня статтяНавіщо натирати крани та посуд з нержавіючої сталі корвалолом
наступна статтяПиріг без борошна “Святковий”: найніжніший яблучний пиріг з вівсянкою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я