3 продукти, які довгожителі вживають на вечерю

0
3 продукти, які довгожителі вживають на вечерю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Поки що технології стрімко намагаються забезпечити людству безсмертя (як мінімум цифрове), допомогти собі прожити довге і щасливе життя можна вже сьогодні — додавши до раціону кілька продуктів, які працюють на довгострокову перспективу.

Дієта мешканців «блакитних зон» (регіонів, де відзначається найвища кількість активних довгожителів: Ікарія, Сардинія, Окінава, Лома-Лінда, півострів Нікоя) набирає обертів з кожним днем. Основні принципи полягають у тому, що потрібно їсти більше сезонних овочів та фруктів, зелені, виключити практично всі м’ясні страви з раціону та замінити їх по можливості тофу та рибою.

Оливкова олія

Один із головних продуктів довгожителів — оливкова олія. «До його складу входять насичені та поліненасичені жири, олеїнова кислота, що знижують запальні реакції та впливають на профілактику ракових захворювань, діабету, артриту. Крім цього, оливкова олія багата на вітаміни К і E, антиоксиданти, які надають профілактичну дію для серцево-судинної системи», — розповідає Вікторія Радостная – дієтолог, нутриціолог.

Вченими був поставлений експеримент, який довів, що оливкова олія є ефективною для схуднення. Дослідження тривало протягом 30 місяців, у ньому брало участь близько 7000 респондентів. За результатами, всі учасники, які вживають в їжу оливкову олію в ранковий і вечірній час, не набрали зайві кілограми, а певний відсоток зміг скинути зайву вагу.

Ще одне дослідження, яке проводилося серед більш ніж 400 респондентів, продемонструвало сприятливий вплив оливкової олії на рівень цукру в крові. Учасники, які дотримуються середземноморської дієти, до якої входять оливкова олія, риба, морепродукти, овочі та фрукти, зелень, бобові, горіхи, знизили ризик розвитку діабету другого типу на 40%. Саме по собі оливкова олія може не мати належного ефекту без інших елементів живлення – вуглеводів, білків. Весь ваш раціон має бути збалансований.

Брокколі

Цей продукт містить комплекс природних антиоксидантів, вітамін E, C та бета-каротин. Ці речовини допомагають уповільнити процеси старіння, покращують стан шкіри, зменшують зморшки, підвищують еластичність та пружність шкіри обличчя. До того ж броколі містить багато калію, який запобігає м’язовим спазмам, підтримує здоров’я серця і знижує кров’яний тиск, а вітаміни групи B допомагають нормалізувати ЦНС.

«Цей продукт найкраще включати до свого раціону під час дієти, оскільки високий вміст клітковини та води у складі дозволяє уповільнити процеси травлення, створює відчуття ситості та затримує секрецію гормону греліну, який викликає голод», — зазначає нутриціолог.

Червона риба

У 100 г продукту міститься близько 21 г білків і 13 г жирів. До складу входять вітаміни групи B, тіамін, рибофлавін, що надає сприятливий вплив на зір. Крім цього, у червоній рибі міститься піридоксин, який позитивно впливає на імунну систему. Фосфор, калій, магній відповідають за стан зубної емалі, кісток, функціонування щитовидної залози та загальне самопочуття.

Червону рибу варто включати у вечерю, у тому числі пізню. Справа в тому, що у філе міститься мелатонін, який допомагає нормалізувати сон і позбавити проблем з безсонням.

попередня статтяЯк смачно приготувати гречку з рибними консервами: рецепт, про який багато хто не знає
наступна статтяДуже смачний гарбузово-яблучний манник
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я