Тюфтелі по-румунськи з червоної сочевиці — корисно та апетитно

0
Тюфительки з сочевиці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сочевиця — дуже корисний продукт, який в нас досить рідко використовується. Частіше страви з неї на нашому столі стали з’являтись буквально останні 10 років. Сочевиця багата на вітаміни та мікроелементи. З усіх бобових культур в ній найбільший вміст вітамінів B1, а також потрібних всім омега-3 та омега-6. Приготуйте с сочевиці тюфтельки по-румунськи.

Інгредієнти

Підготуйте такі продукти:

  • сочевиця — 250 г;
  • білий хліб — 1 скибка;
  • невелика цибулина — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — 1 ст.л.;
  • смалець (топлене сало) — 2 ст.л.;
  • перець, сіль.

Як приготувати

Переберіть сочевицю, замочіть на 2 години у теплій воді. Коли потім будете ставити на вогонь, перезалийте холодною водою. Покладіть цибулю, моркву, корінь петрушки, щоб було ароматно.

З готової сочевиці злийте залишки води та перебийте її в блендері. Замочіть у воді хліб та добре відтисніть його. Додайте туди ж до сочевиці.

Обсмажте дрібно нарізану цибулю на топленому салі. Перекладіть до фаршу, а також яйце, 2 зубчики часнику, сіл та перець. Перемішайте фарш.

Сформуйте тюфтельки, обваляйте в борошні та обсмажте на смальці або рослинній олії. Вони смачні та дійсно виходять дуже ароматні. Вам має сподобатись ця румунська страва. Смачного!

попередня статтяЯк приготувати ефективний засіб для чищення на основі горілки
наступна статтяІдея сніданку — сендвіч з омлетом та шинкою
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я