5 приємних ароматів, які допоможуть швидко заснути і підняти собі настрій

0
5 приємних ароматів, які допоможуть швидко заснути і підняти собі настрій
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Здоровому організму, як правило, потрібні сім-вісім годин сну. Але одним на це не вистачає часу через зайнятість, інші і лягти можуть раніше, а виспатися не виходить. Безсоння накочує непомітно. Як наслідок – слабкість, дратівливість, стресовий стан, тривожність – постійні супутники людей, які не сплять ночами.

А що ви робите, якщо помічаєте ознаки безсоння? Йдете до лікаря за рецептом снодійної або відмовляєтеся від кави?

Спробуйте ароматерапію – це просто, недорого та при правильному застосуванні ефективно. Ось п’ять рослин, запах яких допоможе позбутися цієї проблеми.

Лаванда

Лавандова олія відрізняється нерізким приємним ароматом, допомагає організму швидко заспокоїтися, сприяє глибокому та здоровому сну Способи його застосування різні: від компресів з ефірною олією та масажу, до прийняття розслаблюючих ванн – достатньо пари крапель, щоб накопичена за день напруга як рукою зняла. Також корисно приймати чай з лаванди, більш детально ми писали тут . Лаванда чудово поєднується з ефірними оліями м’яти, ромашки, цитрусових, хвойних. Вам потрібно лише знайти те що підходить саме вам.

Бергамот

Він хороший не тільки при приготуванні чаю, але й допоможе прогнати тривогу, зняти нервову напругу, полегшить депресивний стан – все, що часто заважає заснути. Однак будьте обережні: при процедурах, що передбачають безпосередній контакт зі шкірою, з дозуванням краще не жартувати та використовувати не більше 5 крапель.

М’ята

Мало хто знає, що ефірна олія цієї рослини здатна не лише тонізувати та освіжати, але також заспокоювати та розслаблювати. Легкий ефект, що охолоджує, після застосування допомагає подолати втому, знімає нервозність, а вранці допоможе усунути наслідки недосипання. Його можна використовувати в аромалампі, компресах та розтираннях, у складі для ванни. Однак не варто застосовувати масло м’яти безпосередньо перед сном, ефект може бути протилежним.

Троянда

Це чудовий засіб для боротьби з нічними кошмарами. Її аромат допомагає боротися із невротичними розладами, позбавляє негативних емоцій, знімає ранкову сонливість. Не забувайте провести тест на індивідуальну чутливість до аромаолії і можете сміливо додавати його в косметичні засоби та аромалампи. Важливе уточнення: цю олію не варто застосовувати при вагітності.

Апельсин

Яскравий і соковитий аромат апельсина також може допомогти при порушеннях сну. Апельсинове масло є одним з найдоступніших, а також поєднується і змішується з більшістю ефірних олій: усі хвойні, герань, ромашка, лаванда, жасмин, троянда, іланг-іланг. Класичне зимове поєднання – олія апельсина та кориці. Зняти втому, покращити настрій, позбутися неврозів, усунути неприємні запахи в будинку допоможуть п’ять крапель олії апельсина, нанесеної на саше або серветку. Не слід наносити його на шкіру в сонячні дні, а також використовувати при вагітності, епілепсії, алергії на цитрусові.

Вибираючи ефірну олію, незалежно від її застосування зберіть якнайбільше інформації, вивчіть протипоказання, проведіть тест на чутливість. Для визначення алергічної реакції змішайте краплю ефірної олії з половиною чайної ложки оливкової або мигдальної олії та нанесіть на внутрішню частину руки. Якщо протягом кількох годин така суміш не викликала сверблячки або почервоніння, можна застосовувати його.

попередня статтяЯк проходить звичайний ранок Вікторії Бекхем, ви будете вражені
наступна статтяЛікарі проти відмови від вуглеводів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я