Лавандовий чай корисніший за чорний і зелений. І ось чому

0
Лавандовий чай корисніший за чорний і зелений. І ось чому
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чай – чудовий напій на всі випадки життя. Але традиційні чорний та зелений містять пристойну порцію кофеїну, вживання якого фахівці рекомендують суворо контролювати. У цьому випадку на допомогу приходять трав’яні чаї – у них зовсім немає кофеїну, зате є маса користі, і вони надзвичайно смачні. Однак кожна рослина, а відповідно і чай, має свої особливі властивості. Наприклад, лавандовий чай допомагає справлятися зі стресом та покращує стан шкіри. Все про користь цього чаю та про те, як його правильно приготувати, розповідаємо нижче.

Покращує настрій

Лаванду не дарма століттями використовують у ароматерапії. З’єднання у її складі здатні впливати на нервову систему та певні області мозку, знімаючи втому, знижуючи рівень, тривоги та стресу. Для стовідсоткового анти-стрес ефекту пийте лавандовий чай і використовуйте масло лаванди як пахощі для дому.

Сприяє міцному сну

Лавандовий чай варто пити на ніч не лише через відсутність кофеїну в його складі, а й через його заспокійливі властивості. Тут знову грає важливу роль здатність лаванди (а точніше органічних сполук у її складі) надавати легку седативну дію на нервову систему. Після чашки такого трав’яного чаю ви добре спатимете і не зазнаєте труднощів із пробудженням на ранок.

Освіжає і заспокоює чутливу шкіру

Лаванда, а зокрема лавандова олія, має антибактеріальну та протизапальну дію. Крім того, органічні сполуки у складі лаванди здатні допомогти очищенню організму та виведенню шлаків і токсинів, які безпосередньо впливають на стан нашої шкіри. Чашка лавандового чаю зробить свою справу зсередини, а косметика із вмістом олії лаванди – зовні. Подвійний удар по недосконалості шкіри!

Діє, як знеболююче

Лаванда здатна знімати м’язові спазми та біль. Дубильні речовини у складі квітів лаванди мають заспокійливу та протизапальну дію, так що чашка лавандового чаю після тренування або під час найважчих днів циклу помітно покращить загальне самопочуття та позбавить від больових відчуттів. Для більш ефективної дії спробуйте додати до лаванди пару гілочок м’яти.

Як заварювати?

  • 2 чайні ложки сушеної лаванди заливаємо 300мл. окропу (якщо вам потрібно більше чаю, пропорційно збільшуйте кількість лаванди та води).
  • Даємо настоятися 4-6 хвилин – якщо пройде більше, чай набуде неприємний гіркуватий смак.
  • Наливаємо в красиву чашку та насолоджуємось!
попередня статтяЯк правильно загадувати бажання, щоб вони збувалися
наступна статтяЕксперти назвали 5 косметичних продуктів, які завжди повинні бути в холодильнику
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я