...
ГоловнаКулінаріяСправжня знахідка для імунітету: смузі з гарбуза та апельсину

Справжня знахідка для імунітету: смузі з гарбуза та апельсину

Підпишіться на нас:

Складові:


  • Гарбуз – 300 г
  • Апельсин – 2 шт.
  • Мед – 1 ст.
  • М’ята – за бажанням

Приготування:


Смузі з гарбуза та апельсина буде смачним з будь-яким сортом чи різновидом гарбуза. Але якщо взяти мускатний гарбуз (який формою нагадує гітару), то напій вийде насиченим і матиме яскраво виражений смак.

З великого шматка гарбуза зрізати грубу шкірку, почистити. Потрібно, щоб вийшло 300 г очищеного гарбуза. Нарізати гарбуз середнім кубиком.

Далі гарбузові кубики потрібно відварити у воді до м’якості або приготувати на пару. Якщо готувати гарбуз у пароварці, можна зберегти більше корисних речовин. Відварюючи гарбуз у воді, частина вітамінів піде у воду, яку доведеться злити.

Готовий відварений гарбуз остудити при кімнатній температурі.

Поки гарбуз остигає, почистити апельсини і зняти з м’якоті булу плівку, щоб напій не гірчив.

Порада: перед тим, як чистити апельсин, натріть цедру на тертці, а всю грубу білу частину можна видалити і викинути. Цедра для приготування смузі не знадобиться, зате її можна заморозити, а потім використовувати для приготування запашної випічки, соусів і кремів.

Охолоджені шматочки гарбуза перекласти в блендер і перебити до отримання гладкої рідкої маси.

Додати очищені апельсинові часточки та ложку меду( можна за смаком). Ті, хто строго стежить за фігурою, взагалі можуть виключити цей продукт або, у разі алергії, замінити будь-яким іншим підсолоджувачем.

Продовжити пюрувати масу так, щоб усі інгредієнти добре змішалися між собою.

Якщо гарбузово-апельсинова маса, що вийшла, занадто густа, то можна додати лід або готовий апельсиновий сік. Але не надто багато, це смузі має бути густим і насиченим.

Розлити смузі з гарбуза та апельсина у склянки або келихи. Прикрасити м’ятою, також можна посипати готовий напій щіпкою кориці або мускатного горіха.

Подавати таке смузі з гарбуза та апельсина краще з широкими трубочками, оскільки воно густе, і через них його буде зручно пити.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...