Названі 5 причин пити чай з календули

0
Названі 5 причин пити чай з календули
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Користь трав’яних чаїв і відварів не варто недооцінювати, адже трави не тільки не містять кофеїну, але й здатні позитивно впливати на протікання різних процесів в організмі. Одна з найпопулярніших «лікувальних» трав – календула. Ці маленькі помаранчеві квіти – справжнє джерело вітамінів і антиоксидантів. При регулярному прийомі відвар календули здатний надавати лікувальний вплив на організм, забезпечуючи профілактику різних захворювань та покращуючи стан шкіри. Редакція видання Bazaar розповіла, чому календула заслуговує на вашу увагу.

Подробиці

Календула багата на антиоксиданти. У складі рослини в великій кількості присутні поліфеноли, каратиноїди та флавоноїди – потужні антиоксиданти, які захищають клітини від пошкодження вільними радикалами, зміцнюють імунітет та перешкоджають передчасному старінню організму.

Стимулює регенерацію. Календула здатна надавати протизапальну та загоювальну дію. Активні речовини, що містяться в рослині, стимулюють вироблення колагену та інших «будівельних» білків, які відповідають за відновлення тканин.

Підтримує здоров’я ротової порожнини. Завдяки своїм антисептичним та загоюючим властивостям, відвар календули може забезпечити профілактику карієсу, зменшити біль та запалення після походу до стоматолога або, наприклад, якщо ви просто прикусили язика. Фахівці рекомендують використовувати відвар календули як ополіскувач для порожнини рота після кожного чищення зубів.

Покращує стан шкіри. Екстракт календули – популярний інгредієнт кремів та сироваток для обличчя. Активні компоненти запобігають запаленню та появі акне, зволожують шкіру та вирівнюють колір обличчя. Відвар календули можна використовувати замість тоніка: він не лише очистить, а й заспокоїть шкіру.

Профілактика захворювань шлунково-кишкового тракту. Календула позитивно впливає на слизові оболонки шлунка і кишечника, запобігаючи запаленню та забезпечуючи профілактику різних захворювань травної системи. Регулярний прийом відвару також захистить вас від дискомфорту і болю в животі.

попередня статтяЕксперти назвали 5 косметичних продуктів, які завжди повинні бути в холодильнику
наступна статтяЯк ванна з солі та соди допоможе уповільнити старіння та зміцнити імунітет
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я