...
ГоловнаЛайфстайлЯк заготовити саджанці смородини й порічок на зиму

Як заготовити саджанці смородини й порічок на зиму

Підпишіться на нас:

Щоб весною мати власні саджанці, а не купляти їх на базарі, можна саме зараз, в листопаді, виростити свої. По-перше, ви будете точно знати, який сорт садите, по-друге, не витрачатимете кошти на їх придбання.

Подробиці

Спочатку біля самої землі потрібно зрізати однорічний пагін із хорошого, без захворювань, куща. Потім нарізати живці – по 20 см кожен і поставити їх у темне відро чи пластикову пляшку з водою. Приблизно через місяць на них з’являться корінці.

У грудні, коли корінці виростуть на 3-4 см, живці треба висадити. Звичайно, не на грядку, а в картонні коробки або в пластикові пляшки, попередньо зробивши в дні отвори.

Це робиться для того, щоб вода не застоювалася. На дно покласти керамзит або, якщо немає, щебінь, насипати ґрунт (земля+пісок + тирса+перегній), полити й акуратно посадити живці.

Поставити в тепле світле місце, а в лютому ви побачите, як на них з’являться бруньки. У квітні саджанці вже можна висаджувати у відкритий ґрунт звичним способом. Спочатку необхідно спостерігати, щоб було достатньо вологи й, звичайно, щоб не потрапили під заморозок.

Виконавши такі прості дії, восени ви забезпечите себе саджанцями!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...