Смак буде зіпсований: 9 інгредієнтів супу, які можна додавати тільки в кінці приготування, але ви робите навпаки

0
Смак буде зіпсований: 9 інгредієнтів супу, які можна додавати тільки в кінці приготування, але ви робите навпаки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Суп – страва, яка має бути наваристою і насиченою цілим букетом інгредієнтів. Але чи знаєте ви, що далеко не всі з них можна додавати в суп на початку чи в середині приготування?

Як правило, суп готується на повільному вогні, тому що в ньому всі елементи та смаки поєднуються тільки з часом. Однак є деякі речі, які завжди слід додавати до супу в останню хвилину, щоб зберегти цілісність усіх добавок та зберегти текстуру страви.

Морепродукти

Більшість морепродуктів стають жорсткими та еластичними, якщо їх готувати занадто довго, тому приготуйте основу для супу, перш ніж додавати креветки, молюсків та іншу рибу, щоб вони варилися кілька хвилин прямо перед подачею на стіл. Уточніть точний таймінг кожного з цих інгредієнтів.

Йогурт та сметана

Молочні продукти, такі як йогурт, сметана та крем-фреш, можуть надати супу вершкову кислинку, але ризикують згорнутися та викликати неприємні відчуття, якщо готувати їх на вогні надто довго. Так що вмішуйте їх в суп в останню чергу або подавайте на стіл, щоб кожен міг вирішити, коли і скільки їх додати.

Сир

Сир містить масло, яке відокремлюється від нього при нагріванні, тому краще не перемішувати його із супом надто рано. Якщо ви готуєте суп на основі сиру, наприклад, чеддер з брокколі, повністю приготуйте страву, а потім додайте сир, поки страва гаряче. А ось тверді сири, такі як пармезан, додавайте безпосередньо під час подачі на стіл.

Яйця

Якщо ви готуєте яєчний суп додавайте їх в останню хвилину, інакше вони стануть гумовими і неприємними на смак.

Гострий соус

Смак гострого соусу надає пікантності багатьом рецептам, але якщо ви додасте його занадто рано, він не буде таким гострим. Краще поставте пляшку з гострим соусом на стіл і дайте кожному розпорядитися насиченістю на власний розсуд.

Оцет

Невелика кількість оцту може оживити такі супи, як сочевичний або гороховий, але найкраще оцет працює в кінці, і тоді вам не знадобиться багато заправки.

Цитрусові

Цедра, сік втрачають силу при нагріванні, тому додавайте їх прямо перед подачею на стіл, щоб збалансувати смак супу.

Зелень та трави

Свіжі трави надають яскравого трав’яного аромату супам, приготованих на повільному вогні і збагачають супи власною гамою смаків. Залежно від типу зелені, вона може додати свіжості, так що посипати суп свіжою зеленню потрібно в останню хвилину. Ну а такі варіанти, як песто, краще подавати окремо, щоб зберегти їх колір і свіжий смак, які допомагають контрастувати з більш приглушеними ароматами супу. Винятком будуть деревні трави, такі як чебрець і розмарин – варіть їх у супі, щоб передати їхній аромат, страві (у сирому вигляді їсти їх буде неприємно).

Зелена цибуля

Те саме стосується зеленої цибулі. ЇЇ гоструватий смак відмінно підходить для ароматизації супів з більш м’яким смаком, але він загубиться, якщо додати його зарано. Крім того, яскраво-зелений колір гарно виглядає при подачі, так що не поспішайте.

попередня статтяЧи сушіння волосся феном безпечніше, ніж природний спосіб: думка експертів
наступна статтяЯк захистити горщики з квітами від котів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я