Як правильно доглядати за трикотажними речами: 6 дієвих порад

0
Як правильно доглядати за трикотажними речами: 6 дієвих порад
Як правильно доглядати за трикотажними речами: 6 дієвих порад
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Важко уявити гардероб для холодної пори року без набору трикотажних речей. Це і довгі сукні, і трикотажні жилети і, звичайно, светри. Тим не менш, оновлювати цей набір щосезонно невигідно і зовсім не екологічно. А щоб трикотаж служив якомога довше і не втрачав привабливого вигляду, його необхідно доглядати певним чином. Розповідаємо про головні правила, які продовжать життя улюбленому трикотажу.

Періть речі вручну

Навіть якщо на бірці зазначено, що виріб можна прати в машинці при низькій температурі і в щадному режимі, цього все одно краще не робити. Навіть найновіші та якісні машинки не зможуть випрати речі більш дбайливо, ніж вручну.

Використовуйте спеціалізовані засоби

Це той самий випадок, коли спеціальні гелі для прання вовни, кашеміру та будь-якого іншого трикотажу — це не просто маркетинговий прийом, а справді необхідна інвестиція. Склади таких засобів для прання не пошкоджують трикотажні волокна, захищають їх від розтягування та скочування, а отже, справді здатні продовжити речам життя.

Сушіть на горизонтальній поверхні

Поки річ хоч трохи волога, волокна вовни можуть дуже легко деформуватися. Забудьте про сушіння у висячому положенні і, тим більше, у сушильній машині. Щоб трикотаж прослужив якнайдовше, сушіть тільки в горизонтальному положенні на рівній поверхні.

Зберігайте у складеному вигляді

У сухому стані трикотаж теж здатний деформуватися, нехай не так сильно, як у вологому. Однак, якщо повісити річ на вішалку, вона все ж таки може витягнутися і втратити свою форму. Зберігайте в’язані на вішачках, як це зробити детальніше описано в цій статті. Так річ набагато довше збереже свою форму.

Купіть машинку для видалення катишків

Хороша трикотажна річ може прослужити досить довго, проте згодом на ній так чи інакше утворюються катишки. Їх можна видалити за допомогою спеціальної машинки: вона чудово справляється з небажаними грудочками вовни і значно оновлює вигляд речі.

Не періть речі без необхідності

На відміну від бавовняного одягу, який ми часто додаємо в прання просто так, щоб і річ освіжити, і машинку заповнити, трикотаж не можна прати, якщо він не потребує цього на даний момент. Навіть при дотриманні всіх правил, кожне прання неминуче травмує волокна. Звичайно, не варто вдарятися в крайнощі, але перед кожним пранням краще уважно перевірити, чи варто прати річ прямо зараз.

попередня статтяЧим посипати макарони замість класичного сиру: альтернативний продукт зробить страву смачнішою та кориснішою
наступна статтяОсінній смачний десерт «Гарбузова зебра» до чаю
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я