...
ГоловнаКулінаріяЧи потрібно вимочувати м'ясо і навіщо це робити

Чи потрібно вимочувати м’ясо і навіщо це робити

Підпишіться на нас:

Досвідчені господині на кулінарних форумах та в соцмережах рекомендують вимочувати м’ясо перед приготуванням.

Мотивуючи ці дії по-різному: нібито виводяться антибіотики і смак м’яса покращується.

Навіщо вимочувати м’ясо

Багато кулінарів ставлять під сумнів факт, що вимочування м’яса сприяє видаленню шкідливих компонентів. Зате процедура допомагає зробити страву соковитішою та ароматнішою.

Розсіл для вимочування

Найпростіший рецепт рідини для вимочування м’яса складається з води, солі та цукру. На літр води беруть чверть склянки хлориду натрію та чайну ложку цукру.

Курку кулінари радять вимочувати в такому розсолі 20-30 хв., а от свинину – 3-4 години. Але все залежить від ваги. Так, півкіло свинини достатньо потримати 60 хв.

Існує безліч компонентів, які можуть покращити розсіл для вимочування м’яса. Серед них коріандр, аніс, лавровий лист, м’ята, лимонний сік, сушені трави і т.д.

Досвідчені кулінари радять вимочувати м’ясо у холодній воді і в холодному місці. Наприклад, у холодильнику. Якщо залишити у теплі, то користі від процедури буде мало.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...