Які продукти потрібно вживати щодня для міцного імунітету в осінній сезон

0
Які продукти потрібно вживати щодня для міцного імунітету в осінній сезон
Які продукти потрібно вживати щодня для міцного імунітету в осінній сезон
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Осінь завжди асоціюється з застудами, оскільки в цей час змінюються погодні умови і наш імунітет слабшає.

Імунітет захищає наш організм від вторгнення вірусів та бактерій, тому підтримувати його дуже важливо.

Саме харчування є важливим складником для міцного фундаменту нашої імунної системи.

Щоб підтримати свій імунітет та захистити себе від вірусів та бактерій в осінній сезон, додавайте до свого раціону ці продукти:

Фрукти і овочі

В овочах та фруктах міститься велика кількість вітамінів та мікроелементів, а також антиоксиданти.

У яблуках містяться вітаміни А, В, С, магній, цинк, фосфор, селен та інші мікроелементи. Груші, крім схожого набору вітамінів, містять розчинну клітковину, яка позитивно впливає роботу кишечника. Гранат, багатий на аскорбінову кислоту, залізо, калій і фолієву кислоту, відмінно підтримають імунітет в осінній період.

Цибуля, часник та хрін містять фітонциди, які згубності впливають на бактерії. Всі види капусти: броколі, білокачанна, кольорова, брюссельська та інші – джерело вітаміну С і відмінне джерело клітковини, яка вбирає в кишечнику токсини та канцерогени.

Шпинат, редька, редис – мають антибактеріальні властивості, наповнюють організм необхідному вітамінами і мінералами, що особливо важливо в сезон застуд.

Білкові продукти

Білок – важливий нутрієнт для організму. Він є будівельним матеріалом для всіх клітин, дефіцит якого може призводити до розвитку інфекційних захворювань.

Робіть вибір на користь нежирних видів м’яса: птиця, кролик, яловичина та нежирна телятина.

Не забувайте і про рослинні джерела білка – квасолю, горох, сочевиця, крупи. Ці продукти також містять амінокислоти, селен та вітаміни групи В.

Окремо варто відзначити наявність у раціоні риби та морепродуктів. Крім високого вмісту білка, ці продукти є основним джерелом омега-3, а також вітаміни А, В6, В12, D та необхідні для імунітету амінокислоти.

Рослинні жири

Основні джерела рослинних жирів – це горіхи, насіння та олії.

Горіхи багаті на амінокислоти, омега-3, вітаміни групи В і селен. Але дуже не варто ними захоплюватися, оскільки вони дуже калорійні. Вживайтеся на добу не більше 30-50 г горіхів.

Насіння та рослинні олії додавайте в салати, разом із свіжими овочами користь страви зросте.

Пийте більше чаю та відварів

Зелений чай є чудовим джерелом антиоксидантів, відвар шипшини, компоти із сухофруктів  – аскорбінової кислоти.

Ягоди

Сезонні ягоди є джерелом антиоксидантів, які зміцнюють імунітет та допомагають організму боротися з вірусами та бактеріями.

Брусниця, журавлина, чорноплідна горобина, калина – всі ці ягоди чудово допоможуть вашому імунітету в осінній сезон.

Також заготовлені ягоди для заморозки теж стануть чудовою підтримкою для імунітету.

Підсумовуючи, можна відзначити, що продукти, що містять антиоксиданти, вітаміни, омега-3, ненасичені жирні кислоти і клітковину зміцнюють наш імунітет і допомагають організму протистояти вірусам і бактеріям, особливо в сезон застуд.

Стаття має ознайомлювальний характер.Ніколи не займайтеся самолікуванням і не змінюйте свій звичний раціон без консультації з фахівцем, оскільки це може зашкодити вашому здоров’ю.

попередня статтяЯк із гарбуза зварити смачний заварний крем
наступна статтяЯк приготувати манник у мультиварці: секрети, які варто знати щоб вийшов смачний пиріг
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я