Вишневий сік чудово підходить для підтримки краси та здоров’я, його варто пити щодня

0
Вишневий сік чудово підходить для підтримки краси та здоров'я, його варто пити щодня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вживання фруктових соків – це зручний спосіб забезпечити організм цінними вітамінами та мінералами. Знаєте, який сік найкраще підходить для здоров’я? Який напій варто пити щодня?

Вживання фруктів є гарною звичкою, адже вони містять багато вітамінів і цінних мінералів, необхідні ля правильного функціонування організму. Дієтологи та лікарі рекомендують включати їх у наше меню – на день ми повинні з’їдати близько 400 г свіжих фруктів.

Однак іноді хочеться випити смачного фруктового соку. Який із них виявиться найкращим рішенням для здоров’я? Є відповідь.

Вишневий сік, як впливає на здоров’я?

Люди, які щодня займаються спортом, які п’ють вишневий сік перед початком фізичної активності, відрізняються більшою витривалістю та кращою працездатністю організму.

З чим може бути пов’язаний позитивний вплив вишневого соку на здоров’я та підвищення працездатності організму? Вчені вказують на наявність антиоксидантів, які покращують приплив крові до м’язів та зменшують запалення.

Ще одним поясненням оздоровлюючої дії вишневого соку є висока концентрація антоціанів, тобто флавоноїдів, що запобігають багатьом захворюванням і благотворно впливають на роботу внутрішніх органів, у тому числі для правильного функціонування печінки.

Кажуть, що вживання вишні може допомогти м’язам швидше відновитись після інтенсивних вправ.

Крім наведених прикладів, що стосуються оздоровчої дії вишневого соку, варто додати, що ці кісточкові плоди є гідним джерелом калію, який є одним з найважливіших елементів для людського організму.

Калій регулює кров’яний тиск, допомагає запобігти серцево-судинним захворюванням. Крім того, цей макроелемент допоможе знизити ймовірність інсульту. Однак важливо, щоб вишневий сік був терпким. Кислий напій забезпечить нас цінними інгредієнтами, такими як флавоноїди, вітаміни (А, С та D), мінерали (включаючи магній, фосфор та цинк), поліфеноли та антиоксиданти.

Вишня також сприятливо впливає на боротьбу з постійними головними болями, покращує пам’ять та концентрацію уваги.

Вишневий сік – ліки від безсоння

Вважається, що сік вишневий може бути ефективним засобом від проблем зі сном. Багато хто страждає на безсоння. Це досить поширена проблема, яка торкається не лише літніх, а й молодих, активних людей.

Дивовижний ефект терпкого вишневого соку пояснюється тим, що напій містить мелатонін — сполуку, що регулює біологічний годинник.

Вишневий сік – ефективний засіб від болю у суглобах

Інше дослідження, опубліковане в журналі Current Developments in Nutrition, що рецензується, було спостереженням за групою з 66 осіб, які борються з артритом колінного суглоба. Частина опитаних пила вишневий сік, інша група – інший напій. Після допитливого аналізу, який тривав 4 місяці, вчені отримали відповідь. Щоденне вживання вишневого соку дозволило полегшити неприємні нездужання респондентів.

Крім того, при регулярному вживанні напою покращувалися результати профілактичних оглядів.

попередня статтяРецепт корисного десерту, який “врятує” фігуру ласунів
наступна статтяГарбузовий пиріг: осіння вітамінна страва для всієї родини
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я