Чай чи кава: яке джерело кофеїну корисніше

0
Чай чи кава
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зазвичай вважають, що зелений чай – корисніший за каву, але рівень кофеїну в ньому іноді вищий, ніж у каві. Ми вирішили розібратися правда це, чи міфи.

Спочатку важливо розуміти, як кофеїн впливає на наш організм. Ця речовина стимулює центральну нервову систему, яка відповідає за енергію. Він також прискорює роботу травного тракту та звужує судини, піднімаючи тиск. З іншого боку, кофеїн може спричинити тривожність. Те, як наш організм реагує на кофеїн, залежить навіть від метаболізму. Ось чому одні швидко звикають до цієї речовини, інші залишаються до неї байдужі.

Скільки кофеїну містить зелений чай

Як правило, філіжанка зеленого чаю містить від 20 до 50 мг кофеїну, що відносно небагато. Кількість залежатиме від сорту та того, як він заварений. Так, одна порція зеленого чаю може містити до 84 мг кофеїну. Найбільше його зазвичай у чаї матчі.

Скільки кофеїну у каві

Кількість кофеїну в каві теж залежатиме від багатьох факторів: вид та сорт, ступінь обсмажування зерен, а також спосіб приготування. Зазвичай у чашці цього напою від 70 до 140 мг кофеїну.

Яка кількість кофеїну безпечна для здоров’я

Дорослій людині, яка не страждає на хронічні захворювання, можна безпечно споживати до 400 мг кофеїну на день. Для вагітних – 200 мг. Але не варто забувати, що всі ми різні і норма кофеїну може змінюватись в залежності від обміну речовин та інших особливостей організму.

Безперечно, кофеїн може дати вам заряд бадьорості, однак він не повинен бути єдиним джерелом сил. Тому, якщо ви вже досягли своєї денної норми цієї речовини, варто нагадати собі, що їжа, нарівні з чаєм та кавою, також може стати чудовим джерелом енергії.

попередня статтяЦінність олії авокадо в раціоні
наступна статтяСмачні зимові напої, які допоможуть зігрітися і зміцнити імунітет
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я