Як заснути за 5 хвилин: нове дослідження, яке допоможе покращити якість сну

0
Як заснути за 5 хвилин: нове дослідження, яке допоможе покращити якість сну
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Є багато способів, якими ми намагаємося відстрочити неминучий відхід до сну: прогулянки та вечірки, нескінченні серіали, гортання соцмереж. Заповнюємо вечірній час відволікаючими факторами, потім повертаємося з боку на бік, а вранці ледве встаємо на сигнал будильника, який неймовірно дратує. Потім боремося із сонливістю весь день – а ввечері знову наступаємо на ті самі граблі.

Побічні ефекти поганого сну – такі як мішки під очима, а й втрата контролю над почуттям голоду. Постійно хочеться чогось смачненького чи солоденького.

Нове дослідження – як швидко заснути

Вчені нещодавно виявили, що є проста вправа на 5 хвилин, яка допоможе швидше заснути. У лабораторії когнітивних досліджень сну університету Baylor провели наступний експеримент.

57 учасників випробувань поділили на дві групи. Перша група перед сном складала список своїх досягнень за минулий день. Друга група витратила ті ж 5 хвилин на список справ, що плануються на завтра. Результат – учасники групи №2 заснули значно швидше.

Щодня та цілодобово ми живемо в культурі, в якій наші списки справ постійно ростуть і змушують нас турбуватися про незавершені завдання перед сном.
Michael K. Scullin, провідний автор дослідження

Вчені припустили, що письмова практика зі списком справ дозволяє людям розслабитися та швидше заснути. Цікавий момент – чим докладніше був цей список, тим швидше засинав його автор.

Спробуйте провести власне дослідження прямо сьогодні!

попередня стаття«Секрет» ідеального картопляного пюре, який використовують ресторанні кухарі
наступна статтяЯк зробити фарш м’яким та «соковитим»
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я