Як розмножити фіалки без зусиль та зайвих витрат

0
Узумбарська фіалка
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Фіалки чудові та барвисті. Декілька квітучих горщиків здатні створити на підвіконні справжню клумбу. Рожеві, білі, фіолетові, з іскристим відблиском — які тільки не бувають фіалки. Створити власну колекцію можна за допомогою простого способу розмноження, про який розкажемо далі у статті.

Простий спосіб розмноження

Для його реалізації вам знадобиться лише гострий ніж, яким треба відрізати один листочок. Рекомендується обирати екземпляр в середині розетки. Зрізайте нижче, щоб не лишався стирчати зрізаний пеньок.

Лист чи листя від декількох фіалок поставте у ємність з водою із розтовченим активованим вугіллям. Це знезаразить воду. Через 2-3 тижні ви побачите перші корінці у листя. Слідкуйте за тим, щоб воно не гнило. Для нормального розвитку кореневої системи вода має бути кімнатної температури.

Як висадити листя фіалки

У горщик на саме дно насипте керамзит, а зверху ґрунт. Найкраще обирати готові субстрати для фіалок. В них збалансований вміст поживних мікроелементів та мінералів для кімнатних рослин. Як тільки у фіалок коріння досягне 1,5-2 см, можна робити пересадку.

Фіалки розмножувати дуже просто. Ви можете обмінюватись листям із іншими квітководами, збільшуючи власну та їхню колекцію. Нехай ваші фіалки гарно ростуть та квітнуть вам на радість.

попередня статтяМ’ясний рулет із шпинатом — швидка та смачна страва за 40 хвилин
наступна статтяГотуємо сніданок по-корсиканськи — омлет «Чотири сири»
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я