Вчені назвали вправу №1 при болю в плечі: вона під силу всім і швидко допомагає

0
Вчені назвали вправу №1 при болю в плечі: вона під силу всім і швидко допомагає
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

З болем у плечі — постійним чи періодичним — стикаються майже всі дорослі люди. Відчуватися він може по-різному і викликають його різні причини. Але одне незмінне: плечові суглоби – найважливіші у тілі. Будь-який, навіть найдрібніший рух руками, пов’язаний з роботою плечей!

Усередині плеча розташована ротаторна (обертальна) манжета. Вона складається з м’язів та сухожиль, що дозволяють руці здійснювати безліч різноманітних рухів. Якщо ти відчуваєш біль у плечі, найчастіше це означає, що манжета десь пошкоджена. Але можуть бути і інші причини.

Що викликає біль у плечі?

Біль у плечі може бути викликаний защемленням сухожилля (так званий тендиніт), артритом, кістковою шпорою, розтягуванням м’яза або навіть просто перенапругою. Перетренування дається взнаки неприємними відчуттями в м’язах, якими давно не користувалися – вони відрізняються від болю як такого.

Травми та переломи рідко проходять непоміченими, тож у таких випадках гадати, чому болить плече, не доводиться.

Найпоширеніша причина болю в плечі, за даними медиків, — погана постава. Її може викликати не лише звичка неправильно сидіти або компенсувати зігнутою спиною інший дискомфорт, а й слабкі м’язи кору.

М’язи кора, або корсета – комплекс м’язів, що відповідають за стабілізацію хребта, тазу, стегон та живота.

Найкраща вправа від болю в плечі

Тому найкраща вправа від болю в плечі – планка. І ось чому:

дослідження, проведене в Гарварді, доводить, що планка збільшує силу кора, зміцнює середню частину тіла і в цілому може вплинути на все ваше тіло. Коли кор стає сильнішим, постава стає кращою, а біль у плечах проходить.

Але планка тисне на плечі, і це боляче, хіба не так? Дійсно, якщо є травма чи запалення, ніяких вправ робити не потрібно, потрібно лікуватись. Але якщо біль у плечі то зникає то з’являється знов, виконання планки допомагає зміцнити мускулатуру, щоб протистояти цій проблемі.

Підійде планка у будь-якому стилі головне правильна техніка. Навіть стоячи в ній лише хвилину на день, невдовзі ви помітите результат. Коли мязи стануть сильнішими — можна збільшити навантаження і спробувати інші варіації планки.

попередня статтяЯк зберігати томатну пасту після відкриття, щоб продукт не змінив свій смак
наступна статтяЯк пом’якшити смак грибів перед варінням супу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я