Як подолати мігрень без ліків: 6 способів

0
Як подолати мігрень без ліків: 6 способів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров’я. Але пам’ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.

Ті, хто регулярно страждає на мігрені, знають, як сильно ця недуга заважає активному і радісному життю. А всі, хто хоч іноді відчуває такий головний біль, надовго запам’ятовують ці злощасні дні. Симптоми мігрені – запаморочення, дратівливість, сонливість та напади болю – справді можуть дуже затьмарити ваш день, особливо коли позбутися гострого головного болю так важко. Багато лікарських засобів від мігрені діють на конкретний симптом, не позбавляючи захворювання повністю. А ті, що обіцяють впоратися з недугою повністю, мають багато побічних ефектів. На щастя, є чудова альтернатива. Запобігти мігрені можна за допомогою натуральних засобів. Так що, поки не стався черговий напад мігрені, скористайтеся нашими порадами.

Ароматерапія

Цей спосіб справді може бути дуже дієвим. Вся справа в тому, що запахи передають сигнали в мозок безпосередньо і можуть вплинути на рівень стресу. Олія перцевої м’яти не тільки освіжає, а й діє на нервову систему, як заспокійливе. Змішайте її з невеликою кількістю води і круговими рухами втирайте у скроні. Після цього можна розслабити всі м’язи та помедитувати, щоб закріпити ефект.

Акупунктура

Говорячи про акупунктуру, варто згадати, що це відмінний засіб від будь-якого локального болю у тілі. Але, звичайно, у момент мігрені ми не завжди можемо виділити собі достатньо часу для таких процедур. Тому варто заздалегідь подбати про себе та не чекати мігрені. Але навіть у стресовій ситуації знайдеться засіб, який дозволить вам полегшити мігрень. Масажуйте точку між великим і вказівним пальцями протягом хоча б 10-20 секунд, а потім перейдіть на іншу руку. Звичайно, найкраще такий спосіб допоможе у разі, коли біль ще не сильно розігрався.

Зміни у системі харчування

Нітрати, сульфати, рафінований цукор, кофеїн та алкоголь можуть спровокувати гострий головний біль та збільшують ризик мігрені для тих, хто і так схильний до них. Очевидно, що відмовитися від цього майже неможливо, але, на щастя, це й не потрібно. Просто скоротіть споживання вищезгаданих речовин, поступово замінюючи їх більш корисними альтернативами. Вже через 2-3 тижні після змін у харчуванні ви побачите позитивну динаміку, якщо регулярно страждаєте на мігрені. До того ж намагатися запобігти проблемі набагато безпечніше, ніж безпосередньо боротися з нею.

Магній

Цей елемент може стати одним із найкращих рішень для запобігання мігрені. Нещодавні дослідження показали, що під час гострого головного болю його рівень в організмі знаходиться на рекордно низьких відмітках. Якщо ви не отримуєте достатньої кількості магнію з їжею, вам можуть допомогти спеціальні добавки. Але з цим варто бути обережнішим. Найкраще проконсультуватися з лікарем, який підкаже, у якій формі магній варто приймати саме вам.

Імбир

Корінь імбиру давно відомий своїми корисними властивостями. В одному з досліджень цей засіб порівнювався з медикаментами, які зазвичай приймають при мігрені – і результат був абсолютно ідентичним! До того ж у імбиру немає побічних ефектів, як у випадку з ліками. Спробуйте додавати трохи свіжого імбиру до соків та смузі або зробіть напій з 1/8 ложки імбиру та теплої води. Вже через 20-25 хвилин ваш стан має покращитись.

Йога

Релаксація, зниження рівня стресу, зміцнення м’язів та детоксикація організму – все це супроводжує заняття йогою. Зробіть йогу корисною звичкою. Почати можна із 2 разів на тиждень. І незалежно від того, вирішите ви записатися в студію або займатиметеся вдома, мігрені точно відступлять.

попередня статтяЯк правильно зберігати та розігрівати зварені макарони
наступна статтяЯк зберігати томатну пасту після відкриття, щоб продукт не змінив свій смак
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я