Топ-5 кращих кулінарних порад для господинь

0
Кулінарні поради
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приготування їжі — це магія. Неймовірно, що з переліку певних продуктів можна створити смачну страву. Іноді цей процес займає не одну годину, хоча зараз більше цінуються швидкі рецепти. Запікання, випікання, смаження, варіння — справжня алхімія з приправами та смаками. Щоб вона у вас була вдалою та результативною, пропонуємо дізнатись добірку з п’яти кулінарних порад.

Порада № 1

Іноді рис вщент розварюється. Звичайно, багато чого залежить від сорту. Але і технологія приготування відіграє значну роль. Щоб він не розварювався, спробуйте попередньо його підсмажити. Він не збільшиться потім в об’ємі, але буде розсипчастим.

До речі, в Туреччині тільки таким способом і готують рис. Вони його обсмажують на вершковому маслі або на оливковій олії.  Потім заливають бульйоном або водою і доводять до готовності. В кінці лишають під кришкою на 15 хвилин.

Порада № 2

Деякі шеф-кухарі рекомендують не додавати відразу у каструлю чи сковорідку порошкоподібні приправи просто так. При певній необачності або необережності вони можуть згоріти. Щоб цього не сталось, їх можна змішати з декількома столовими ложками води.

Порада № 3

Бланшовані овочі смачні та вдалі, якщо дотримуватись технології приготування. Для цього їх потрібно закладати не у холодну воду, а лише після її закипання. Таким чином вони менше віддадуть смаку у рідину та збережуть колір.

Порада № 4

Коли вам треба закип’ятити молоко, відразу виникають думки, що воно мусить збігти. Секунда відвернутої уваги і піна вже на плитці. Щоб цього не сталось, сполосніть на самому початку каструлю  холодною водою. Потім налийте молоко та спокійно ставте кип’ятити його. Так швидко воно точно не збіжить.

Порада № 5

Вершки смачні, але вони одночасно дуже калорійні та жирні. Щоб зменшити цей градус жирності у десертах, зробіть підміну інгредієнтів. Половину вершків можна замінити на збиті білки. Смак лишиться вершковим, але калорійність буде суттєво знижена.

попередня статтяОригінальний салат для всіх, хто любить тунець
наступна статтяПокладіть листя цієї рослини у льох, щоб овочі та фрукти не стали гнилими
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я