Що робити із кімнатними рослинами, якщо на їх пересадку не вистачає часу

0
Домашні квіти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

 

Кімнатні рослини потребують уваги. Неможливо просто взяти про них і забути після однієї пересадки. Час від часу її треба повторювати. Якщо квітів багато, але треба вкластись в рекомендовані терміни для цієї процедури, є цікавий та дієвий спосіб.

Що робити із квітами, які не пересаджували

Якщо всі терміни пропущені або взагалі не виконувалась пересадка, підливання добрив та регулярний полив квітам не допоможуть. Рекомендується влаштувати їх баню. Як це зробити?

Влаштовувати ванні процедури варто восени. Горщики перемістіть до ванної кімнати. Найперше теплою водою змийте з листя порох. Далі треба промити ґрунт. Його не треба пересипати, а просто треба зробити прлив великою кількістю води. Як варіант, включіть душ з малим напором води і залиште у горщику на декілька хвилин. Коли вода почне витікати з дренажних отворів, процедура завершена.

З часом ґрунт стає дуже щільним. Це порушує обмін речовин, тому коренева система не отримує мікроелементи та вітаміни в потрібному обсязі. Окрім того, в ґрунті лишаються залишки солі та води, яка не зажди високої якості. Промивання дозволяє очистити від залишків речовин. Спробуйте допомогти квітам таким чином. Спосіб простий та дієвий.

попередня статтяНесподіваний інгредієнт для тушкованої капусти, щоб страва вийшла ароматнішою та смачнішою
наступна статтяЯблука у млинцевому тісті — смачніше не буває
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я