Що краще для догляду за шкірою тіла взимку: мило чи гель для душу

0
Що краще для догляду за шкірою тіла взимку: мило чи гель для душу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Догляд за шкірою тіла – ритуал не менш важливий, ніж догляд за шкірою обличчя. Особливо взимку, коли шкіра страждає від сухості та нестачі поживних речовин, слід підійти до цього питання серйозно, щоб не погіршитит її стан. Зволожуючі креми та скраби, безсумнівно, важлива частина домашнього догляду, проте не варто забувати і про важливість правильно підібраного засобу для щоденного очищення. Мило або гель для душу — питання, здавалося б, особистої переваги та комфорту. Але не все так просто, як може бути на перший погляд.

Насправді, мило і гель для душу відрізняються не тільки формою і текстурою, але мають різний склад і формулу, а отже, по-різному впливають на шкіру. Як саме розбираємося в нашому матеріалі.

Мило – відмінно очищає та дезінфікує шкіру, але підходить не всім типам шкіри

До складу мила, як правило, входять тваринні або рослинні жири та луг. Саме в результаті реакції між жирами та лугом (яка, до речі, і називається омилення) утворюється мило. Всі інші компоненти додаються для додаткового ефекту, аромату та інших приємних бонусів.

Мило добре тим, що воно дійсно добре дезінфікує та очищує шкіру – іноді навіть дуже добре. Настільки, що може пересушити шкіру, змиваючи природний шар жиру і порушуючи захисний бар’єр шкіри, її мікрофлору та кислотний баланс, тим самим провокуючи ще велике вироблення шкірного сала. Далі слідує класичний сценарій: надмірне вироблення себуму призводить до закупорювання пор і появі висипань на шкірі.

Менш чутливій шкірі тіла такі наслідки не загрожують, але все ж таки варто віддати перевагу спеціальному милу з низьким вмістом лугу та додаванням зволожуючих та заспокійливих компонентів.

Власницям чутливої, сухої або зневодненої шкіри – краще мінімізувати використання мила і чергувати його з іншими делікатними засобами, такими як різні зволожоючи гелі, молочко,  або масло для душу.

Гель для душу — як він впливає на шкіру

Стоосвно гелів для душу. До складу гелю традиційно входять вода, поверхнево-активні речовини, консерванти, а також різні добавки у вигляді барвників, ароматизаторів та доглядових компонентів. Залежно від конкретного продукту, гель для душу може містити інші інгредієнти, причому, не завжди корисні. Склад неякісних гелів може включати небезпечні хімічні елементи і завдати шкірі набагато більшої шкоди, ніж натуральне за складом мило, тому важливо вибрати якісний і підходящий саме для вашого типу шкіри гель.

Варто уникати в складі таких компонентів як – лаурилсульфат натрію (SLS), DEA, MEA і TEA.

Найменша шкода, яку вони можуть завдати, – це свербіж та подразнення шкіри після одного-двох застосувань. Якщо ж користуватися засобом з таким складом регулярно, то ці хімічні сполуки накопичуватимуться в організмі, завдаючи шкоди ендокринній системі, а це більш ніж серйозно.

Якісні (в ідеалі, органічні) гелі для душу – оптимальне рішення для тих, хто має чутливу або суху шкіру. Навіть якщо ви з тих, хто влітку бажає користуватися милом, взимку  краще все ж таки змінити його на гель – або, наприклад, на молочко, крем або масло для душу.

попередня статтяДопомога в схудненні: продукти із негативною калорійністю
наступна статтяЛікарка-трихолог розповіла про вплив нікотинової кислоти на волосся
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я