...
ГоловнаКулінаріяТонкощі варіння курячого філе, щоб воно було м’яким

Тонкощі варіння курячого філе, щоб воно було м’яким

Підпишіться на нас:

Зізнайтесь чесно, наскільки ви любите відварене куряче філе. Воно вам рідко смакує, бо виходить сухим та його важко ковтати? Переважно саме так і відбувається. Для салатних справ це нормально, а от просто так його покласти до гарніру та з’їсти бажання не виникає. Якщо навчитись готувати його правильно, ваша думка про цей продукт суттєво зміниться.

Правильна підготовка

Охолоджене філе та заморожене в результаті варіння мають різну структуру. І більшість шеф-кухарів рекомендують обирати саме охолоджене. З ним більше шансів отримати м’яке та ніжне м’ясо птиці.

Якщо у вас є тільки заморожене, не втрачайте надію. Просто момент готової страви буде відстрочено. Покладіть заморожене філе на нижню полицю холодильника та чекайте розмороження. Пришвидшувати процес гарячою водою чи мікрохвильовкою не варто. Це тільки зіпсує все.

Як правильно варити

Не наливайте багато води у каструлю. Якщо ви хочете приготувати саме філе, а не бульйон, рідина просто має покрити м’ясо. Далі доводите до кипіння та зменшуєте вогонь до мінімально можливого рівня. Каструлю прикрийте кришкою, але не закривайте повністю.

Ароматичні та смакові добавки

Курка нейтральна за смаком, тому їй потрібно надати трохи індивідуальності. Після закипання води додайте овочі (цибуля, морква, петрушка), духмяний перець, лаврове листя, зелень. Вони зроблять свою справу. Витисніть трохи лимонного соку для м’якості.

Коли треба солити

Це головне питання, від якого все залежить. В процесі готування м’ясо не варто солити. Коли воно буде готове, тільки тоді треба додати сіль, накрити кришкою та лишити вже без вогню на 20 хвилин.

Правила-рекомендації дозволяють приготувати смачне філе, а головне — м’яке. Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...