Невдачі при квашенні капусти: 6 помилок, яких припускається кожна друга господиня

0
Невдачі при квашенні капусти: 6 помилок, яких припускається кожна друга господиня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Правильно заквашена капуста збереже корисні властивості та відмінний смак до весни.

Є чимало причин, чому варто заквасити капусту на зиму.

По-перше, страва є джерелом поживних речовин: клітковина, вітаміни B і C, мінерали (калій, кальцій, цинк, селен, залізо, йод, фосфор, натрій).

По-друге, квашена капуста покращує травлення, позитивно впливає на здоров’я судин, знижує рівень цукру та зміцнює імунітет.

Щоб страва була такою ж корисною навіть після декількох місяців зберігання, потрібно врахувати кілька нюансів її приготування.

Кімнатна температура

Для заквашування капусті вистачає 3-4 дні при температурі +22 … +24 °C. А потім її слід прибрати в прохолодне місце, інакше продукт буде зіпсований безповоротно.

Гази

Головна причина, чому квашена капуста гірчить, криється в газах, що утворюються у процесі приготування. Щоб вирішити проблему, капусту потрібно щодня протикати до самого дна шпажкою чи паличкою для суші.

Гніт

Капусту не вдасться заквасити без гніту адже вона повинна бути покрита розсолом повністю для отримання потрібного результату.

Сіль

Смак може змінитися на гірший бік, якщо не досипали солі. На кожний кілограм капусти рекомендують використовувати 30 г солі.

Йодована сіль

Поширена помилка. Йодована сіль не годиться для приготування квашеної капусти, хоча деякі господині сподіваються, що так страва буде кориснішою.

Пізня капуста

Особливість пізніх сортів капусти в тому, що цукри в них накопичуються довше. Потрібний об’єм з’являється у них приблизно до кінця грудня, тому тільки з цього моменту пізню капусту можна квасити.

попередня статтяЧому шоколад покривається білим нальотом і чи можна його їсти
наступна статтяЯк побороти апетит і почати худнути: дієва китайська техніка
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я