Як приготувати улюблене какао та в чому користь цього напою

0
Як приготувати улюблене какао та в чому користь цього напою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Какао – найулюбленіший напій дитинства. Особливо актуальний він у холодну пору року, коли за вікном стоїть сира та вогка погода. Крім цього, цей зігріваючий ароматний напій ще й дуже корисний.

Користь

Какао, насамперед, люблять за його смак, зовсім не замислюючись про користь цього напою. Але какао багате на корисні речовини — вітаміни, мінерали, вуглеводи.

Є в напої і антиоксиданти, які уповільнюють старіння організму.

Поліфеноли у складі какао стимулюють діяльність мозку. Тому напій показаний людям, діяльність яких пов’язана з підвищеними розумовими навантаженнями.

Біоактивні сполуки препарату знижують ризик виникнення тромбозу.

Корисний напій для шкіри через меланін, що захищає шкірний покрив від раннього старіння. Сприяє меланін також загоєнню ран.

Епікатехін у складі препарату позитивно впливає на шлунок, захищаючи його від появи виразок.

Також какао стабілізує тиск та благотворно впливає на печінку. Цей смачний напій часто використовують у здоровому та лікувальному харчуванні через унікальний набір мікроелементів. Корисно какао пити в сезон застуд, адже дофамін у його складі полегшує кашель.

Вчені довели, що вживання какао спричиняє викид у кров ендорфінів. Гормони щастя, як називають ендорфіни у народі, допомагають людині боротися з депресіями. Це означає, що напій особливо показаний під час осінньої нудьги.

Протипоказання

Незважаючи на велику користь для здоров’я, є й певні протипоказання до вживання какао. Є у складі какао кофеїн (0,2%). Це дає легкий збуджуючий ефект, що може спричинити труднощі із засипанням, якщо пити напій увечері. Утриматися від вживання какао потрібно тим, хто страждає:

  • подагрою;
  • цукровм діабетом;
  • атеросклерозом;
  • розладом шлунка;
  • камінням у нирках.

Так яка какао вважається калорійним продуктом, через вміст молока, його варто вживати обережно людям, які схильні до зайвої ваги.

Рецепт смачного какао

Існує безліч різних способів приготування цього ароматного зимового напою. Кожна господиня має хитрощі його приготування. Проте гурмани стверджують, що найсмачніше какао готують із використанням:

  • какао-порошку – 1 ст.л.;
  • молока – 0.5 л;
  • цукру – 1 ст.л.;
  • ванілі;
  • шоколадної стружки;
  • кориці до смаку.
  1. Щоб приготувати найсмачніший какао з вищеперечислених продуктів на двох персон треба взяти невелику каструлю, налити в неї молоко та відправити на вогонь. Молоко доводять до кипіння.
  2. Додати в молоко після закипання какао-порошок, потім цукор.
  3. Інгредієнти ретельно перемішують до повного розчинення у молоці.
  4. Проварити напій протягом 5 хвилин.
  5. Зняти з вогню, додати ваніль і накрити кришкою, щоб він настоявся.
  6. Налити в чашку і прикрасити шоколадною стружкою та корицею.
попередня статтяЯк створити собі новорічний вайб без гірлянд та ялинок
наступна статтяЛікарі розповіли, чи допомагає ходьба понизити артеріальний тиск
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я