Що робити, якщо випадково здерли родимку

0
Що робити, якщо випадково здерли родимку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви випадково здерли родимку, то не ставтеся до цього халатно. Ускладнення можуть бути навіть, якщо видаляєте родимку чи невус у кабінеті лікаря-дерматолога. Натомість якщо здерти її вдома, суттєво вищий ризик неприємностей.

Подробиці

Пошкоджена родимка, як правило, буде дуже кровоточити. Під час загоєння в неї, як і будь-яку іншу ранку, можуть потрапити бактерії, відповідно може початися запальний процес, що залишить шрам (у кращому випадку).

Часто виникає питання: чи може пошкоджена родимка спровокувати появу раку? Це більше міф, аніж факт. Якщо в родимці нема ракових клітин, то це малоймовірно, оскільки 70–80% меланом з’являються взагалі без видимої причини, і тільки 20–30% — із невусів, що вже існують.

Проте якщо здерти родимку, у тканинах якої вже є змінені клітини, відбудеться прискорення раку.

Що потрібно відразу зробити, якщо ви здерли родимку
Надайте собі першу допомогу: вимивши руки, зупиніть кров, притисніть чисту марлеву серветку чи ватний диск. Після цього потрібно очистити пошкоджене місце водою з милом чи антисептиком, проте так, аби засоби не потрапляли в саму рану.
При потребі можна наклеїти медичний пластир чи зробити стерильну пов’язку.

попередня статтяСалат з оселедцем замість традиційної “Шуби”
наступна статтяЯк зварити кукурудзяну кашу без грудочок
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я