...
ГоловнаЛайфстайлОсінній жор: як обдурити свій організм, щоб не тягнути до рота все...

Осінній жор: як обдурити свій організм, щоб не тягнути до рота все поспіль

Підпишіться на нас:

Народна мудрість каже: не можна ходити в магазин на голодний шлунок. Адже тоді солодощі, їжа та пляшки напоїв виглядає неймовірно привабливо. Восени почуття голоду, що не проходить, може дошкуляти особливо сильно. Це відбувається через брак вітамінів, який організм намагається заповнити всіма доступними засобами.

Що робити, якщо Вас як магнітом тягне до холодильника? Яку їжу вибрати, щоб почуватися ситим і бадьорим якнайдовше?

1. Зі смаком та користю!

Багато людей бояться з’їсти зайвого, щоб не набрати вагу. Але дієтологи заспокоїли тих, хто піклується про фігуру. Лікарі запевняють – якщо Вам хочеться їсти, значить організм подає сигнал про те, що йому чогось не вистачає, і йому потрібно це дати. Найголовніше – намагатися дотримуватися режиму харчування і їсти якісно, ​​а не забивати шлунок хімією та фастфудом.

Додайте у свій раціон продукти, які містять велику кількість клітковини, білків та мононасичених жирів. Це можуть бути каші, особливо пшенична та вівсяна, бобові, горіхи чи авокадо. Така їжа має велику енергетичну цінність, так що Ви надовго забудете про голод.

2. Правило 20 хвилин

Говорять, що найкоротший шлях до серця людини лежить через шлунок. Але шлях від шлунка до мозку досить довгий і звивистий. Саме тому має пройти деякий час, перш ніж наш організм зрозуміє, що наївся. Саме тому лікарі радять не їсти поспіхом.

Правильний прийом їжі повинен тривати не менше 20 хвилин. У такому разі людина встигає ретельно пережувати їжу, це виключає ризик виникнення тяжкості чи печії. Якщо Ви їсте на бігу, то організм не встигає отримати відчуття насичення, це веде до переїдання, після якого швидко повертається голод.

3. Ароматерапія

Цю хитрість варто взяти на замітку не лише тим, хто дотримується дієти, а й людям, яких турбують часті спалахи голоду. Насправді можна легко обдурити свій організм за допомогою ароматів. Американські дослідники довели, що деякі запахи діють наш організм чарівним чином, саме знижують почуття голоду.

Це можуть бути трави – лаванда, ромашка, троянда; ефірні олії – грейпфрут, лимон, хвоя, м’ята; свіжі фрукти – банан і болгарський перець. Встановіть ці інгредієнти у кімнаті у свіжому вигляді або купіть аромапалочку з потрібним ароматом. Результат не забариться.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...