...

Які інгаляції робити при захворюваннях дихальних шляхів

Підпишіться на нас:

Інгаляції корисно впливають на дихальні шляхи, в яких знаходяться інфекції. Їхній лікувальний склад, розпилений на дрібні частинки, швидше проникають у слизові оболонки, тому швидко очищують дихальні шляхи.

Краще проводити інгаляції інгалятором, оскільки процедури на спеціально створених для цього приладах не лише найбільш безпечні, а й найефективніші. Проте якщо ж у вас немає інгалятора, можна зробити процедуру за допомогою каструлі: налити в неї гарячу воду з лікувальним складом, нахилитися над нею, накритися великим рушником і вдихати пар.

Коли варто робити інгаляції?

Кашель. Рекомендують робити содові інгаляції (в 1 л окропу розчиняєте 2-3 ст.л. звичайної питної соди), щоб полегшити бронхіальний кашель.

Збір із листя малини, перцевої м’яти, шавлії також буде корисним та ефективним. Треба до 200 мл окропу додати 1 ст. л. сухої суміші трав, настояти протягом 5 хвилин на паровій бані.

При бронхіті ефективною є суміш квітів липи, малини та мати-й-мачухи. Треба настояти розчин на паровій бані протягом 10 хвилин.

Біль у горлі. Найкраще допомагають інгаляції на травах з додаванням з ефірними оліями. Використовуйте евкаліптову, соснову, ментолову, ялицеву олії, особливо при бронхіті. Потрібно додати 10-15 крапель на 100 мл гарячої води, але не окропу.

При болю в горлі найкраще допомагає навар із чебрецю, материнки, лаванди, мати-й-мачухи, шавлії, ромашки. На 1 ст. л. сухої суміші трав треба 250 мл води.

Нежить. Якщо у вас нежить, то краще зробіть інгаляцію з ефірної олії ментолу, сосни, ялиці, евкаліпта, ялівцю чи герані. Процедури з цими оліями допоможуть при закладеності носа.

Крім того, ефективними будуть інгаляції з розпарених рослин: свіжоподрібненої хвої сосни, ялиці, ялівцю, висушеного листя евкаліпта, дуба, берези, квітів ромашки, м’яти, листя чорної смородини.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я