...
ГоловнаЗдоров'яЯкі інгаляції робити при захворюваннях дихальних шляхів

Які інгаляції робити при захворюваннях дихальних шляхів

Підпишіться на нас:

Інгаляції корисно впливають на дихальні шляхи, в яких знаходяться інфекції. Їхній лікувальний склад, розпилений на дрібні частинки, швидше проникають у слизові оболонки, тому швидко очищують дихальні шляхи.

Краще проводити інгаляції інгалятором, оскільки процедури на спеціально створених для цього приладах не лише найбільш безпечні, а й найефективніші. Проте якщо ж у вас немає інгалятора, можна зробити процедуру за допомогою каструлі: налити в неї гарячу воду з лікувальним складом, нахилитися над нею, накритися великим рушником і вдихати пар.

Коли варто робити інгаляції?

Кашель. Рекомендують робити содові інгаляції (в 1 л окропу розчиняєте 2-3 ст.л. звичайної питної соди), щоб полегшити бронхіальний кашель.

Збір із листя малини, перцевої м’яти, шавлії також буде корисним та ефективним. Треба до 200 мл окропу додати 1 ст. л. сухої суміші трав, настояти протягом 5 хвилин на паровій бані.

При бронхіті ефективною є суміш квітів липи, малини та мати-й-мачухи. Треба настояти розчин на паровій бані протягом 10 хвилин.

Біль у горлі. Найкраще допомагають інгаляції на травах з додаванням з ефірними оліями. Використовуйте евкаліптову, соснову, ментолову, ялицеву олії, особливо при бронхіті. Потрібно додати 10-15 крапель на 100 мл гарячої води, але не окропу.

При болю в горлі найкраще допомагає навар із чебрецю, материнки, лаванди, мати-й-мачухи, шавлії, ромашки. На 1 ст. л. сухої суміші трав треба 250 мл води.

Нежить. Якщо у вас нежить, то краще зробіть інгаляцію з ефірної олії ментолу, сосни, ялиці, евкаліпта, ялівцю чи герані. Процедури з цими оліями допоможуть при закладеності носа.

Крім того, ефективними будуть інгаляції з розпарених рослин: свіжоподрібненої хвої сосни, ялиці, ялівцю, висушеного листя евкаліпта, дуба, берези, квітів ромашки, м’яти, листя чорної смородини.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Названий найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Кетрін Карнац, доктор медичних наук, радить віддавати перевагу вівсяним пластівцям з мінімальною обробкою – якщо сумніваєтеся, шукайте на...

Вчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Вчені зі Стенфорда проаналізували кров та інші біологічні зразки 108 осіб віком від 25 до 75 років, які...

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить до спалахів гніву,...

Онколог назвала свій улюблений фрукт, що «знижує ризик розвитку раку»

Онколог і за сумісництвом дієтолог з Вашингтона Ніколь Ендрюс прославилася в TikTok завдяки порадам у галузі харчування та...