...
ГоловнаКулінаріяРогалики із дріжджового тіста без яєць з начинкою з айви

Рогалики із дріжджового тіста без яєць з начинкою з айви

Підпишіться на нас:

Рогалики – відомий всім варіант перепічки до чаю. Вони гарно смакують із різними начинками. На свій смак можна покласти будь-який джем або горіхи, шматочки шоколаду. Зверніть увагу, що варення має бути густим та не розтікатись. Дуже добре для цього підходить айвове.

Інгредієнти для рогаликів

Вам знадобляться наступні компоненти:

  • борошно – 500г;
  • молоко – 1 ст.;
  • рослинна олія – 50 г;
  • дріжджі (живі) – 30 г;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • сіль – 0,5 ч.л.;
  • ваніль;
  • ром або горілка – 25 мл.

Як приготувати

Потрібно просіяти в миску борошно. В невеликій кількості теплого молока розведіть дріжджі. Посередині зробіть поглиблення, влийте туди молоко, розведені дріжджі, рослинну олію, горілку або ром, цукор, сіль та ваніль. З цих компонентів треба замісити тісто. Залиште його постояти на 30 хвилин, щоб воно могло трохи підійти.

Масу з тістом потрібно розділити на 5 частин. З кожної з них розкатують коло, а кожне з них розрізають на 8 трикутників.

Тепер на трикутники викладають чайною ложкою начинку з айвового варення або будь-якого іншого на ваш смак. Трикутники скручують від основи до вершини. Викладіть на деко, але не ставте відразу у духовку. Вони мають трохи підійти. Кожен рогалик змастіть яйцем та поставте випікатись у духовку.

Якщо ви дуже любите солодке, тоді на поверхню, змащену яйцем, можна посипати трохи цукру. Або після випікання рогалики притрушують цукровою пудрою. До речі, готувати можна не тільки солодкі рогалики, але і солоне печиво з перцем. Обирайте улюблений для вас варіант перепічки та готуйте. Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...