...
ГоловнаЗдоров'яЯкі причини випадіння волосся

Які причини випадіння волосся

Підпишіться на нас:

Якщо у вас випадає волосся, не хвилюйтеся завчасно. Норма — 100 волосин / добу. Не потрібно рахувати, щоб зрозуміти, чи це природний процес, чи все-таки проблема зі здоров’ям.

Подробиці

Якщо ви прокинулися і на подушці декілька волосинок, то не біда. А якщо після миття в руках жмутик, то це сигнал, який дає організм, що з ним щось не так.

Основна причина випадіння волосся — дефіцит заліза. Він провокує погіршення кровообігу і клітини голову не отримують достатньої кількості живлення.

Волосся випадатиме також через нестачу таких елементів, як кремній і цинк. Особливо це відчувається в осінній період.

Часта причина випадіння — проблеми з роботою щитоподібної залози. Для того, щоб перевірити роботу цього важливого органу, треба здати аналіз крові на ТТГ, Т3 та Т4.

На стан волосся негативно впливає стрес, особливо, якщо він на постійній основі. Усі запаси та резерви організму йдуть на вироблення гормону стресу — кортизолу.

Унаслідок перенесення інфекційного захворювання, зокрема коронавірусу, волосся також може випадати. У зв’язку з тим, що всі ресурси йдуть на відновлення організму, а волоссю дістається за залишковим принципом — в останню чергу.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...

Названий ефективний спосіб знизити залежність від кофеїну

Оскільки кофеїн є стимулятором, він може призводити до проблем зі сном, підвищеної дратівливості, нервозності, прискореного сечовипускання, головного болю...