...
ГоловнаЛайфстайлОбираємо найкращий тип сидератів для городу: пшениця, фацелія, гірчиця

Обираємо найкращий тип сидератів для городу: пшениця, фацелія, гірчиця

Підпишіться на нас:

Осінь — сезон для посіву сидератів. Врожай зібрано, все потрібне від ґрунту було отримано. Отже, прийшов час відновити його родючі властивості за допомогою сидератів. Їх висаджують кожен рік на ділянки, де росли однорічні культури. Сидерати здатні розвивати надземну зелену частину та кореневу систему. Коли рослини наберуть основну масу, тоді їх закопують у ґрунт. Це збагачує його азотом, дезінфікує від грибків та призупиняє розвиток бактеріальної мікрофлори.

Які бувають типи сидератів

Кожен різновид сидератів має цільове призначення для ґрунтів. Універсальних варіантів не існує, тому для кожного окремого випадку треба підбирати потрібні різновиди культур. Існують такі різновиди:

  • Бобові. Генерують у ґрунті рекордну кількість азоту. Для ділянок, де росли овочеві культури, вони підходять найкраще. В цій категорії сидератів: горох, сочевиця, конюшина, люцерна, квасоля, люпин, соя.
  • Хрестоцвітні. Такі рослини захищають від мінералізації та вивітрювання ґрунту, знижують вимивання поживних речовин. В цій групі: редька, гірчиці, свірипа, ярий ріпак.
  • Злакові. Добре витримують підвищену кислотність грунту. Пригнічують ріст бур’яну та розпушують ґрунт. До цієї групи належать такі культури: жито, пшениця, ячмінь, сорго.
  • Гідрофіли. Захищає від нематод, рихлить ґрунт, знижує кислотність, приманює пчіл, попереджає кореневу гниль, прискорює зав’язування плодів. До цієї групи належить фацелія.

Що висадити із сидератів

Обирайте сидерати залежно від культур, які росли на ділянці та які плануєте на наступний сезон. Якщо ви плануєте вирощувати картоплю, перці, баклажани, помідори, тоді варто висіяти гірчицю.

Один з найкращих сидератів — фацелія. Її висівають в кінці жовтня на овочевих грядках. Нематоди, тля, гусениці бояться цієї рослини. Фацелія підходить для гуміфікації. Вона допомагає потенційно збільшити врожай, навіть там, де його важко очікувати.

Вирощування сидератів на городі — найкращий спосіб збагатити ґрунт корисними речовинами та підготувати його до наступного сезону. Це підвищить його здатність збільшувати врожай городніх культур.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...