Кулінарія

Готуємо грінки та брускети з різними начинками на перекус

Грінки на закуску чи для легкого перекусу — чудова ідея. Для них можна готувати різні начинки, тому кожен раз страва буде смакувати по-новому. Пропонуємо вам декілька ідей для грінок чи брускет, які можна готувати із доступних продуктів.

Як зробити грінки

Справжня грінка виходить не в тостерному виконанні. Найкраще готувати на сковороді. У розігріте вершкове масло треба покласти скибки білого хліба та обсмажити до світло-коричневого кольору. Дивіться, щоб хліб не пересмажився. Серединка має лишатись м’якою. .такі звичайні грінки також дуже смачні.

Якщо ви хочете більш сухий варіант, тоді начинки кладіть просто на хліб. Або його попередньо також можна просто підігріти без масла чи олії на сковороді або грилі. Зі смаками та текстурою треба експериментувати.

Начинка с кисломолочним сиром

Візьміть 25 г кисломолочного сиру та змішайте із 5 г сметани. Додайте 1 яйце, сіль та тмин. Приправа може бути і інша, на ваш смак. Маса має вийти в’язкої консистенції. Викласти начинку на грінку та відправити запікатись у духовку.

Начинка з м’ясом

Відваріть яловиче м’ясо та зробіть з нього фарш. На порцію 50-100 г вистачить. До нього додайте обсмажену цибулю, 10 г сметани, маленьке сире яйце, сіль, перець та мускатний горіх. Перемішайте інгредієнти, викладіть начинку на хліб та поставте запікатись у духовку.

Начинка з мізками

Мізки потрібно відварити у воді з сіллю та оцтом. Зніміть з них плівку та дрібно поріжте. Посоліть та поперчіть. На сковороді у вершковому маслі обсмажте дрібно порізану цибулю. Змішайте її із мізками. Покладіть на скибки хліба та відправте у духовку запікатись до рум’яної скоринки.

Смачного!

 

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

12 години тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

2 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

2 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

3 дні тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

3 дні тому

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

6 днів тому