...
ГоловнаКулінаріяЯк приготувати натуральний мармелад із груш

Як приготувати натуральний мармелад із груш

Підпишіться на нас:

Сезон груш триває, якщо ви не готували мармелад із фруктів, то час це зробити. Сподобається десерт дітям, особливо, якщо використаєте формочки для льоду у вигляді фігурок.

Подробиці

3 кг груш помийте, видаліть шкірку та серцевину. Щоб мармелад краще загуснув, краще брати тверді, трішки недозрілі груші. Підготовлені груші наріжте на середні шматочки.

У каструлі з товстим дном розтоплюємо 120 г вершкового масла, потім відправте до масла груші і тушкуйте протягом 15-20 хвилин, постійно помішуючи.

Додайте цукор, варіть на середньому вогні до повного загусання та випарювання рідини. На це піде приблизно 20-30 хвилин. Не забувайте постійно перемішувати пюре, щоб воно не підгоріло. Щоб перевірити, чи достатньо зварене пюре: наберіть його в ложку, якщо суміш тримається на ложці, то консистенція чудова.

Форму застеліть харчовою фольгою та змастіть олією без аромату. Вилийте грушеве пюре, розрівняйте поверхню, залиште у формі до загусання. Щоб мармелад застиг, достатньо 4-5 годин. Для прискорення процесу поставте форму в холодильник.

Вийміть мармелад з форми, зніміть фольгу та поріжте на порційні шматочки. При нарізці, щоб ніж не прилипав, треба змочувати його в холодній воді. Кожен шматочок обваляйте в цукрі і можна смакувати.

 

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...