Суперфуди для шкіри: чай матча, комбуча, насіння моринги

0
Суперфуди для шкіри: чай матча, комбуча, насіння моринги
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мода на інгредієнти у косметиці змінюється постійно. Сьогодні бум популярності переживають екстракти чаю матча, комбучі та насіння моринги.

Чай матча

Простіше кажучи, матча – це зелений чай найвищої якості. Але він має багато відмінностей від звичайного чаю. По-перше, його вирощують у тіні. Так зберігаються соковитість і свіжість листя, яке потім сушать перетирають у пудру, яка за кольором нагадує сухий васабі. По-друге, у матчі кількість антиоксидантів у 10 разів більша, ніж у звичайному зеленому чаї або ягодах годжі.

Матча добре відомий тим, хто захоплюється здоровим способом життя. Його цінують за високий вміст катехінів, які допомагають спалювати жир, здатність нормалізувати рівень цукру та холестерину в крові, допомогає в профілактиці раку. Продукти з матча зараз популярні по всьому світу, а в Starbucks взагалі запустили серію напоїв з матча,  латте та лимонади.

Також активно використовують матча в косметичних засобох, які запобігають старінню та захищають шкіру від ультрафіолету. До того ж у матча міститься ударна доза кофеїну, який допомагає тримати шкіру в тонусі та «розганяє» в ній обмін речовин. Косметика з чаєм матчу популярна у знаменитостей, особливо її люблять Камерон Діас та Ешлі Олсен.

Комбуча

Комбуча – натуральний ферментований напій з Китаю. Нам він більше відомий як чайний гриб. У дитинстві він стояв у багатьох вдома в трилітровій банці — у неї зливався чай, що охолонув. Її одержують, ферментуючи чорний чай природним способом – за допомогою дріжджових грибів та бактерій оцтової кислоти. У ній містяться пробіотики – мікроорганізми, які допомагають розвиватися здоровим бактеріям і тим самим борються із запаленнями, вітаміни B1, B2, B3 та B12, м’які кислоти: фруктові, гіалуронова, молочна та оцтова, поліфеноли.

За допомогою комбучі худнуть, покращують стан волосся, нігтів та шкіри. У косметиці екстракт також використовується у боротьбі з старінням. Комбуча не дає еластину та колагену «склеїтися» у клітинах шкіри. Таким чином, контур обличчя не обвисає, шкіра залишається пружною, а зморшки розгладжуються. Більшість косметики з комбучею спрямовані саме на ефект anti-age. Однією з найвідоміших шанувальниць суперфуду для шкіри стала Ліндсей Лохан: вона не лише п’є напій з комбучі, але й користується косметикою на основі комбучі.

Морінга

Морінга, африканське дерево, яке стало відоме у бьюті-світі якось миттєво. Якщо коротко, то олія з насіння морінги – відмінний антисептик і джерело антиоксидантів. Воно багате на органічні кислоти, включаючи лінолеву, стеаринову, арахінову і так далі, а також вітамінами, макро та мікроелементами, антиоксидантами. Як суперфуд вона стимулює обмін речовин, стимулює енергію, травлення та імунітет.

Суперсилу морінги можна оцінити, якщо подивитися ролик, в якому видно, як за допомогою меленого насіння можна очистити воду. Виглядає як шаманський ритуал, але застосовується на практиці і працює.

 

попередня стаття“Старіти красиво можливо”: секрети та ритуали від Дженіфер Еністон
наступна статтяДієтолог назвала натуральні вітаміни, які допоможуть зміцнити імунітет узимку
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я