...
ГоловнаКулінаріяЯк приготувати у духовці цвітну капусту з грибами під соусом

Як приготувати у духовці цвітну капусту з грибами під соусом

Підпишіться на нас:

Цвітна капуста є корисним овочем, який має бути на столі у дорослих і дітей. Вона покращує роботу серцево-судинної системи, лікує розлади шлунку та є потужним джерелом рослинного білка, клітковини та жирних кислот Омега-3. Пропонуємо вам смачну та елегантну гарячу страву, в якій окрім цвітної капусти ще є гриби та смачний соус.

Продукти для приготування

Вам знадобиться наступний перелік продуктів:

  • цвітна капуста — 1 велика голівка;
  • гриби — 200 г;
  • борошно — 2 ст.л.;
  • вершкове масло — 2 ст.л.;
  • молоко — 1,5 ст.;
  • жовток — 1 шт.;
  • вершкове масло — 1 ч.л.;
  • тертий сир — 1 ст.л.;
  • сіль.

Як приготувати

Капусту потрібно відварити в підсоленій воді та розібрати на суцвіття. Частину води, в якій вона варилась, збережіть. Гриби також потрібно обробити. Після очищення поріжте їх тонкими скибками та поставте тушкувати в невеликій кількості масла. Може бути трохи вершкового або рослинної олії.

На другому етапі потрібно приготувати соус. Візьміть 1 ст.л. вершкового масла та 2 ст.л. борошна. Додайте стакан молока чи води з-під капусти. Помішуючи, доведіть до потрібної густоти. Коли буде потрібна консистенція, тоді введіть сирий жовток та декілька крапель лимонного соку. Посоліть соус.

Для цієї страви краще обирати глиняний посуд. Візьміть форму та викладіть на дно цвітну капусту. Зверху рівномірним шаром викладіть гриби та знов шар капусти. Зверху посипте твердим сиром. Розкладіть декілька шматочків вершкового масла — від цього страва тільки виграє. Тепер час відправляти форму в духовку. Коли з’явиться скоринка, можна діставати та подавати до столу. Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...