...
ГоловнаКулінаріяЯк посмажити рибу стейками красиво та презентабельно

Як посмажити рибу стейками красиво та презентабельно

Підпишіться на нас:

Іноді хочеться накрити ошатний святковий стіл, щоб справити врадження на гостей та побалувати усіх смачною рибкою, але щось йде не так і красиві шматочки на сковороді кришаться, ламаються та перетворюються на зовсім не привабливу страву.

Як зробити так, щоб смажена стейками рибка виглядала апетитно?

Правило перше – риба має бути не заморожена.

Багато хто купує готову заморожену рибку вже нарізану шматочками. Така заготовка підійде для запікання або приготування на пару, але для смаження вона не підходить.

Правило друге – шматочки або стейки однакового розміру та товщини. Висота порційного рибного стейку трохи більше 1-2 пальців.

Правило третє – нарізану рибу треба насухо витерти серветками. Якщо ви смажите рибу без паніровки та кляру, то обсушувати її слід завжди.

Правило четверте – приправи та спеції. Рибу можна приправити меленим перцем перед смаженням, а ось солити чи ні залежить від виду риби. Наприклад, форель краще не солити до, а робити це у тарілці на готовому стейку.

А ось зубатку чи річкову рибу солять прямо перед приготуванням.

Правило п’яте – найважливіше!

Щоб посмажити дорогу рибку смачно, цілим шматочком і не зіпсувати її гарну цілісність чи смак – маслом змащувати треба не сковорідку, а саму рибу.

Бюджетну рибу навпаки – смажать на дуже розігрітій сковорідці і змащенудобре олією. Але й сьомгу можна посмажити в олії, якщо дуже хочеться, тільки доведеться пристосуватися: масло добре розжарити, а шматки риби опускати вилкою.

І на біс: не треба крутити рибу туди сюди по сковороді. Цей продукт готується дуже швидко, тому прожарювання з одного боку займає мало часу, головне дати прихопитися до скоринки, а потім акуратно перевернути. Один раз!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...