...
ГоловнаКулінаріяБабусині мочені яблука: рецепт приготування

Бабусині мочені яблука: рецепт приготування

Підпишіться на нас:

Це дуже смачно і корисно, якщо приготувати за цим рецептом. Треба знати, що не всі сорти яблук підходять для мочення, а тільки осінньо-зимові, наприклад, антонівка, ранет, слов’янка. Вони мають щільну шкірку, а м’якуш пружний і кислувато-солодкий смак.

Подробиці

Спочатку ретельно помийте яблука в холодній воді. Потім дно посудини, в якій будете замочувати (дерев’яна бочечка, емальоване відро чи каструля, 3-літрова банка), застеліть листям смородини, вишні. Викладайте рядами, чергуючи яблука і листочки.

Потім залийте їх сиропом: на 10 л води потрібно 400 г цукру, 3 ст. л. солі. Сироп треба закип’ятити й остудити. Накрийте дерев’яним кругом, тарілкою або перевернутою кришкою меншого розміру і покладіть вантаж.

Рівень сиропу для замочування і зберігання має бути на 3-4 см вище круга. Залиште в приміщенні, де температура 18-20 градусів, на тиждень. Яблука вбирають сироп, тому треба періодично потрохи доливати води.

Після цього спустіть їх у підвал чи винесіть на балкон на 1,5-2 місяці. За цей час вони стануть придатні для смакування. Чоловіки кажуть, що це неперевершена закуска під алкоголь, а жінки – що вони омолоджують!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...